La Valade

Voor de 2e keer uit eten geweest in La Valade, een restaurant vlak bij ons in de buurt. Ze hebben een leuk concept: eten wat de pot schaft, maar dan wel erg lekker. Denk hierbij aan eendeborstfilet als voorgerecht etc.
We hebben Lex en Anita meegenomen als dank voor het leggen van de vloer. We waren 186 euro kwijt voor een 5 gangen diner voor 4 personen inclusief drank. En gedronken werd er! Lex had bij ons thuis al 2 flessen bier op, in het restaurant nog eentje en ik denk dat hij alleen al anderhalve fles rode wijn op had. Op een gegeven moment werd het ook erg annoying. Ik moest trouwens wel erg lachen om hem. Ik zat op de plee en er werd heel hard aan de deur gerammeld. Nadat ik 2 keer had geroepen of deze onbekende met hoge nood rustig aan wilde doen duwde ik de deur open met mijn broek nog op half 11 en uiteraard bleek het Lex te zijn.
Ik had overigens de indruk dat ze het nu wel naar hun zin hadden in tegenstelling tot oudejaarsavond. Lex had het nota bene nog even over zijn kinderen en zijn frustraties daarover (echter niets over oudejaarsavond).

eindelijk gitaarles

Ik had me al lang voorgenomen om eindelijk eens gitaarles te nemen. Dat gepingel wat ik zelf probeer schiet niet op. Frea was hoogst verbaasd dat ik hier nog tijd voor kon vrijmaken. Tijdens een gesprek heb ik aangegeven dat ik niet meer elke dinsdag en donderdag naar school wil. We zijn het laatste semester ook regelmatig niet gegaan en toch lukt het prima. Voor het laatste tentamen (een mondeling AVR gesprek) had ik een 7.
Over school gesproken. Frea had het de laatste tijd erg moeilijk met school. Het is denk ik ook een beetje ontevredenheid over haar werk. In elk geval had ze er geen zin meer in. Het leuke is dat ze hier dan eerst met mij overleg over pleegt, dan met haar vader en vervolgens haar plan trekt. Uitendelijk gaven haar vader en ik dezelfde argumenten. Dus ze heeft besloten om toch door te gaan. Gelukkig maar, want we zijn op de helft qua opleiding.