Italiaans eten

Gisteren met Marco en Carin gegeten bij  La Storia della Vita vlakbij mijn werk. Wel eerst naar huis omdat ik om 15:00 uur mijn uren er al op had zitten. Normaal ben ik niet zo van de uren, maar ik was al om half 7 begonnen vanwege een power outage. Oh… hoor mij nu? Alweer over het werk. Terug naar het eten.

Het eten was goed, de ontvangst was hartelijk door een zeker 60 jaar oude Italiaanse ober. Op de achter klonk zachte live piano muziek. Later op de avond zwelde de muziek aan en zong de ober af en toe uit volle borst mee, nonchalant met 1 arm op de piano leunend.

Het eten was goed, alhoewel ik de derde gang (van de zes) heb overgeslagen. De laatste keer dat ik zeevruchten heb gegeten in een Italiaans restaurant stond ik 4 keer in een nacht over te geven en daar had ik nu even geen zin in. Ook de wijn was vanavond van goede kwaliteit, maar als je 25 euro per fles betaald mag dat ook wel. Geen kater de volgende dag 🙂

School

Weer naar school. Zoals je wellicht weet studeer ik aan de Hogeschool van Amsterdam, ik volg de opleiding: MER (management, economie en recht). De ene keer heb ik meer zin om te gaan dan de andere. Gisterenavond was het weer zover.

Met Frea om 18:00 uur afgesproken op school, daar gegeten wat overigens rete duur was! 6 Euro voor een wrap, een flesje drinken en een bakje yoghurt. Oh ja en een brownie, maar die was het goedkoopst. Vreemde zaak, want normaal beb je voor een warme maaltijd (zonder drinken) slechts een eurootje of 4 kwijt. In elk geval zitten we dan altijd eerst tijdens het eten even wat te kletsen., nu gezellig met Eric die bij de marechaussee werkt en altijd zijn stinkende best doet tijdens de les.

Dan begint de les. Meestal eerst een one-man show van de docent, dit semester hebben we Jan Leen, die op een goede manier onderwijst, maar van onze stukken die we moeten schrijven een redelijk wetenschappelijke opzet verwacht. Waar ik altijd een hekel aan heb zijn de groepsopdrachtjes die je tijdens de les moet doen. Op zich is het wel leuk om dan je medestudenten beter te leren kennen, maar de opdrachten zelf zijn meestal nogal suf. Hoewel ik me tijdens het semester van Roland nog een leuke opdracht kan herinneren met eieren. Het was toen de bedoeling om eieren die van een lopende band afrollen een hoogteverschil van 3 meter te laten overbruggen met behulp van dingen die hij had meegenomen zo snel mogelijk naar beneden te krijgen. Hij had van alles meegenomen: plastic zakjes, sate prikkers, rietjes, elastiek, plakband, touw en nog een aantal zaken. Uiteraard had je een beperkte tijd en het doel was om binnen de groep te kijken wat voor types er aan het werk waren. (onttrok je je aan het werk, nam je de leiding, etc. etc.)

Gisteren kregen we de cijfers van de tentamens uitgereikt. Zelf hadden we het tentamen niet gemaakt, maar wel de beide opdrachten uitgewerkt. Het goede aan de zaak was dat heel veel mensen een onvoldoende onder voorbehoud hadden. De docent gaf echter aanwijzingen waarmee je, als je een uurtje werkt, je cijfer naar een voldoende kunt upgraden.

spring party Booking

Gisterenavond een superfeest gehad van Booking en het mooiste is dat ik het zelf heb georganiseerd (ik zit in de feestcommissie). Eigenlijk zou ik moeten zeggen heb laten organiseren, want we hadden de hulp ingeroepen van de effectgroup een bedrijf dat zich specialiseert in het organiseren van feesten.

Voor deze gelegenheid hadden we de radarsalonboot “Kapitein Kok” afgehuurd, er waren 2 heel goede dj’s die ons publiek goed konden inschatten en precies de juiste muziek draaiden om iedereen de dansvloer op te krijgen. Tevens waren er een sigarendraaier, een whiskeyproeverij een blackjack tafel om het thema Maffia kracht bij te zetten. Het leuke was dat een groot deel van de mensen zich verkleed hadden omdat we in de uitnodiging hadden gevraagd of ze zich Maffia achtig wilden aankleden 🙂

Het eten was goed en de sfeer was helemaal top! Echt een feest om met plezier op terug te kijken. Een grappig detail was dat Frea me pas rond 4 uur enigszins dronken thuis had verwacht, maar omdat het een doordeweekse dag was hadden we ervoor gekozen om het feest van 19:00 – 00:00 uur te laten plaatsvinden. Ze keek dus raar op toen ik om half 1 zo fris als een hoentje thuiskwam 😉

I see dead people

Afgelopen dinsdag, de laatste dag van onze vakantie zijn Frea en ik naar de tentoonstelling: The Bodies geweest in de beurs van Berlage. We waren enorm onder de indruk van de opengesneden mensen die inmiddels door siliconen en andere zooi ingespoten geplastificeerd vereeuwigd zijn. Het is geweldig om bij “echte mensen” te zien hoe de binnenkant van het lichaam eruit ziet. Ondanks de drukte hebben we erg genoten.

Zwangere zus

De eerste afspraak die we na de vakantie Cuba hadden (als je meer wilt weten vraag naar de fotos of het verslag in ons reisdagboek) was een paasbrunch bij Marleen en Vincent.

Zodra we gezellig met zijn allen zaten te kletsen gaf Marleen alle 4 haar ouders en schoonouders een kadootje. Bij het open maken bleken de vaders een boekje met tips voor opa’s en de moeders een boekje met tips voor oma’s in hun handen te hebben. Na een eerste moment van “niet begrijpen” viel al gauw het muntje en sprong iedereen op om de aanstaande ouders Marleen en Vincent om de hals te vliegen en te feliciteren. Het werd een gezellige bijeenkomst, waarbij mijn Cuba foto’s gelukkig nog gewaardeerd werden, behalve door oma die luidt verkondigde dat Marokko veel mooier was en dat we daar beter naartoe hadden kunnen gaan.
Terug naar huis met de motor hebben we nog een mooie omweg door Eemnes, Huizen, Naarden en Muiden gemaakt.