Nieuwe motor!

Haha!
Afgelopen zaterdag ben ik even bij meneer van Vuuren (www.vanvuurenmotoren.nl) een nieuwe motor aangeschaft, met inruil van mijn oude beestje. Het is net een groeibriljant πŸ˜‰ Elke keer koop je eentje die een beetje duurder is.

Uiteraard moest ik hem gelijk aan Marco laten zien die vlakbij meneer van Vuuren woont. Frea was naar het vrijgezellenfeest van Esmeralda, dus hebben mijn maatje en ik lekker de hele dan rondgetuft. Jammer genoeg is zijn 650CC nog steeds sneller dan mijn (inmiddels) 1600CC. Maar goed, die van mij is mooier πŸ˜‰

Verder was het een rustig weekend. Vrijdagavond verjaardag van Frea’s moeder. Zondag kwamen mijn ouders langs in Amsterdam met wat plantjes om even naar de tuin te kijken. Maandag zijn we ‘s avonds met Marco en Carin naar een optreden van de Booming Piano’s geweest in een strandtent in Castricum. Lekker enorm veel spareribs gegeten en daarna de kilo’s er weer afgedanst. Het was de 2e keer dat ik ze zie optreden en zoals Marco, de zanger van de Booming Piano’s altijd roept: “Wat een Feest!”

DDC Jubileumrit

Donderdag was het pinksteren. Ik had me al weken terug ingeschreven voor de Dutch Dragstar Club jubileum rit en was blij dat het donderdag DE dag was πŸ™‚ Het zou me fantastisch lijken om met 50 dezelfde motoren rond te rijden. Gelukkig voldeed de dag geheel aan mijn verwachtingen. Als in een warm bad werd ik opgenomen in de groep en ik voelde me niet heel erg “alenig  nieuw” omdat er nog zeker 10 andere beginners waren.

Het was om half 10 verzamelen langs de A4 bij het brugrestaurant, door naar Rotterdam en daar de rest van de groep oppikken. Om 11 uur stonden er 50 brullende motoren klaar. Iedereen zag er supercool uit. De meesten helemaal in het leer gehesen en hun bike mooi opgepoetst. Wat een feest πŸ™‚ Onderweg zelf de gevaarlijke kruispunten afzetten zodat de sliert als geheel ononderbroken door kon rijden. Het hoogtepunt was de vette hap die we als lunch kregen bij het clubhuis van de “Highlands MC”. Een enorm kampvuur naast een als kroeg ingerichte loods met doodskoppen, bijlen en vlaggen. He-le-maal Da Bomb!

Dutch star con

Zaterdag 12 mei ben ik weer eens met Marco iets geks gaan doen. Dat hebben we soms. Het begon ooit met een bezoek aan een hackerscongres, alweer jaren geleden. Het moet trouwens 1999 geweest zijn, want het congres heette HIT2000. (Hacking into 2000).

In elk geval zijn we zaterdag naar de Dutch Star Con geweest. Een evenement waar een dozijn Amerikaanse B-artiesten wordt uitgenodigd om 2 dagen lang handtekeningen en foto’s te verkopen tegen 20 euro per stuk. (!) Wij daar ook naartoe πŸ™‚ Het was in een Best Western hotel in Berkel Enschot. Even een handtekening kopen bij Dwight Schulz (Murdock uit het A-Team), zwaaien naar Dirk Benedict (Face uit het A-Team) die de tafel ernaast zat, zwaaien naar een hobbit uit Lord of The Rings en even gluren naar de rest van de “sterren” die wegens gebrek aan belasting maar de krant zaten te lezen. Wat een sneu gezicht! We hebben vervolgens maar 2 uurtjes aan de bar gezeten en zijn naar de CHinees geweest omdat we het niet konden opbrengen om nog een uur te wachten voodat de BBQ begon. Het voelde helemaal als HIT2000 waar we ook maar een uurtje zijn gebleven.

Feitjes

Vrijdagavond 4 mei 2 minuten stil gezeten voor de televisie, terugdenkend aan vorig jaar toen we zelf op de Dam stonden te kijken in de hoop een glimp van de kranslegging door koningin Beatrix op te vangen.
Zaterdag Sonja en Ferry vanuit Den Haag naar Amsterdam toe over gekomen en hebben bij ons gegeten. Frea heeft weer haar uiterste best gedaan om iedereen met buikpijn van het vele eten naar huis toe te sturen en daar is ze met vlag en wimpel in geslaagd. Ik had weer de krieltjes met marinade van honing en gember gemaakt en Frea de rest van het eten.

Zondag ben ik met Marco en Carin naar het strand geweest en heb weer even een kwartiertje aan een delta vlieger gehangen. Ondanks dat ie flink aan me trok heb ik geen aardigheid meer in het vliegeren. Misschien ben ik toch nog steeds een beetje verdrietig dat het kitesurfen niet meer is. Maar ik weet van mezelf dat ik dat niet alleen doe. Frea vind het niet leuk en Marco heeft angst. Einde oefening.

Gras leggen

Afgelopen weekend wederom lekker in de tuin gewerkt. Begin april triggerde mijn oma (85) ons door langs te komen met wat plantjes die ze bij de Aldi had gekocht. Sindsdien staan we elk weekend zeker een paar uurtjes in de tuin met als hoogtepunt het leggen van een grasveld afgelopen zaterdag. Het is bijzonder leuk om een kale zandvlakte te zien uitgroeien tot een echt tuintje vol met planten. Ook de lokale tuiniersbedrijven zijn blij met onze wekelijkse bijdrage πŸ˜‰

Ik merk alleen nu al dat we nog lang niet alles uit de tuin halen wat er in zit. Kan ook niet, als beginnend amateur tuinder en ik accepteer zeker dat ik de nodige domme fouten maak. Zo heb ik waarschijnlijk een aantal planten gepoot die eigenlijk niet lekker groeien in zandgrond. Maar goed, van de zomer ga ik lekker opnieuw langs de bieb om nog eens een paar boeken over planten te lenen. Hopelijk kan ik ze dan wel weer op tijd terugbrengen.

Koninginnedag

Voordat het koninginnedag is hebben we altijd eerst de verjaardag van Vincent. Dit jaar deden ze het redelijk klein. Ik had het gevoel dat er 80% familie was en 20% vrienden, in tegenstelling tot vroegere verjaardagen waarbij het wemelde van de vrienden en het feest ook van andere aard was. Nu hadden we een tuinfeest inclusief BBQ. Het was erg gezellig.

Maandags was het koninginnedag. De hele maand april heeft het niet geregend en ook koninginnedag was het droog en stralend weer! Marco, Carin, Ilya, Kim en Jochem waren rond 10.00 uur bij ons en na de koffie zijn we de Watergraafsmeer in gelopen. Wat een feest om met alle kiddo’s te onderhandelen om voor 50 cent een actionman te kopen, een blokkenspel of een telefoon op wieltjes. De leuke annekdote’s zijn het jochie die een moederbord verkocht en met zijn mond vol tanden stond toen ik vroeg hoe snel hij was. Ook het lesje in onderhandelen dat ik van de Turkse jongen kreeg was erg interessant: “wat kost dat ding?” ‘2 Euro meneer.’ “Ik geef je er 1.” ‘Nou… eigenlijk kostte hij al 2.50.’ “ik bied dan 1.25.” Uiteindelijk kreeg ik door voet bij stuk te houden het ding voor 1.50, maar ik voelde me toch genaaid. Haha! Toch hield ik me nog erg in ten opzichte van vorig jaar, maar ik had het net zo naar mijn zin. Waar ik ook erg veel schik in had was mijn overwinning op de speler van de schaakclub. Eigenlijk accepteerde ik remise, maar we wisten allebei dat hij het ging verliezen als we doorspeelden.

‘s Middags hebben we lekker in de tuin gezeten en ons vermaakt met kletsen, lezen en XBOX360 spelen. Heerlijk gegeten inclusief de door mij zelfgemaakte rabarber (ik moest het even noemen)

Training

Even een paar dagen niet geschreven en je ziet het gelijk terug in de logs.

Afgelopen dinsdag en woensdag (24 en 25 april) had ik training bij Bureau Veritas. De dag begon met een prachtige rit op de motor (het was heerlijk weer) omdat de training gegeven werd in het Best Western Hotel in Steenwijk. Het was de bedoeling dat ik audit vaardigheden zou gaan opdoen en dat is nog gelukt ook. Ik heb het idee dat ik nu elk bedrijf kan binnenlopen en kan gaan schieten op de formulieren die ik te zien krijg πŸ˜‰ Het was in elk geval een boeiende training. Fred Orlan die ons les gaf beheerste de stof tot in de puntjes van zijn tenen en dat was wel heel prettig. De mede-trainees waren aardig en ook dat deed de 2 lange dagen van lesstof tot je nemen goed. Want lange dagen waren het… Dinsdag ging de les door tot 20:00 uur en daarna hebben we in het hotel gezamelijk met de hele groep van 15 man gegeten. Gelukkig hoefde ik niet terug te rijden, maar had ik op de valreep nog een hotelovernachting geregeld.

Toen ik terugkwam woensdag ben ik na een korte tussenstop van 10 minuten thuis gelijk doorgereden naar de Nieuwmarkt waar ik met de mensen van het Booking partycommittee had afgesproken om een hapje te eten vanwege het afscheid van Carolien en om de komende feesten te bespreken. Op moment van schrijven, 8 dagen later is het eerste feit alweer achterhaald, want ze blijft nog 2 maanden langer bij Booking.