Majoor Bosshardt

Zojuist kwam majoor Bosshardt door onze straat gereden, of beter gezegd, ze liet zich rijden, want het was haar laatste rit. Frea en ik zijn zojuist even over de Dappermarkt gelopen (in 2007 de leukste markt van Nederland verkozen) en op de terugweg kwamen we langs het kantoor van het leger des heils. Daar stonden een hoop mensen en diverse borden dat het verboden was te parkeren tussen 10:00 en 13:00. Toen we thuis waren zijn we even achter de laptop gekropen beiden ons afgesproken deel van het salaris naar de gezemenlijke rekening over te maken. Omdat je vanachter de laptop op het raam uitkijkt zag ik opeens 4 motoragenten in formatie voorbij rijden en liepen we snel naar buiten. Precies op dat moment reed ze voorbij in een witte limo. Daarachter waren nog diverse limo’s waarin enkele hooggeplaatste heilofficieren zaten en daartussendoor schoot een motor met achterop een cameraman doorheen. Wat me trouwens opviel was dat er ook bij het kantoor geen van haar klanten stonden. De heilzoekenden zeg maar.

Second life

Ook ik moest natuurlijk eens een bezoekje brengen aan Second life.

Mijn eerste ervaringen zijn zeer verwonderlijk. Zo dacht ik in een wereld terecht te komen waar sex en gokken de boventoon voerden, maar dat is niet helemaal waar. Uiteraard is er genoeg van dit soort spul te vinden zonder dat je je best moet doen om te zoeken, kijk bijvoorbeeld maar eens in de top van best bezochte plaatsen als je het spel ooit speelt. Alhoewel spel misschien niet de correcte bewoording is. Er zijn wel spel elementen te vinden, maar het is meer een soort veredelde babbelbox, waarbij veredeld zeer zacht is uitgedrukt!
Maar laat ik bij het begin beginnen. Als je je avatar hebt aangemaakt dan houd je dezelfde naam, maar verder kun je constant alles veranderen aan jezelf. Als je een man, vrouw, draak of konijn wilt zijn is binnen een minuut op elk moment te veranderen. Wat ik dus als eerste deed is op zoek naar gratis spulletjes waarmee ik mijn kleding kon aanpassen en waar je leuke dingen mee kunt doen. Al gauw liep ik er dus helemaal hipperdepip volgens de laatste digitale mode trends bij. Dit betekent: schaars gekleed waarbij je perfecte figuur natuurlijk flink benadrukt wordt.
Als je de basis cursus door gelopen bent kun je wat rond lopen. Ik klikte een beetje rond om te kijken wat andere mensen voor plekjes aanraden door in hun profielen te kijken.

Al gauw kwam ik met diverse mensen in contact en een of andere jongen uit Noord-Afrika wilde mij wel zijn digitale Moskee laten zien. In eerste instantie dacht ik: “hier ook al?”, maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn opborrelende vooroordelen. Tot mijn verbazing stond er inderdaad op een heel mooi rustiek plekje een moskee. Na binnen een kijkje genomen te hebben waarbij ik zag dat schaars geklede vrouwen verzocht werd om op zijn minst een broek aan te trekken en een hoofddoekje (hah!) op te zetten liep ik wat verder rond in de buurt. Naast de moskee stond een bibliotheek en uiteraard wilde ik die zelf bezoeken. Een groot aantal titels van de digitale documenten sprak me niet heel erg aan, maar er zaten ook wat luchtiger docjes tussen zoals een lijst met interessante plaatsen in Second Life.

Zo kwam ik al gauw op de meest verwonderlijke plaatsen terecht (zie ook mijn Second Life foto album). Zo stonden er plaatsen als de Joodse gemeenschap, maar ook Zen-tuinen (echt supermooie digitale parken waar je echt tot rust komt!!) en allerlei plekken waar je kunt delta vliegen, met walvissen kunt zwemmen en weet ik al niet wat.

Mijn eindconclusie is dat dit de leukste chatbox is die ik ooit heb gezien. Ik kan het iedereen aanraden om er eens een kijkje te nemen, maar onthoud dat het ondanks alle leuks toch een slap aftreksel is van de werkelijkheid.

ziek geweest

Leuk zo’n feest van je werk.

Hoewel je niet na afloop om half 2 ‘s nachts eerst nog een uur naar het centraal station moet gaan teruglopen in je t-shirt terwijl je de hele avond hebt staan dansen. Dat is vragen om een verkoudheid en die heb ik ook gekregen. Sterker nog, ik had gewoon griep. Koorts en alles erbij. Dus even een paar dagen uitzieken en nu is het weer over.

Vanavond hopelijk de laatste keer dat ik dit semester iets met school te maken heb. Mijn beoordeling van het veranderplan. Als ik daar goede punten mee scoor dan ga ik het laatste jaar in 🙂

Booking zomer 2007 feest

He-le-maal te gek, ons laatste bedrijfsfeest afgelopen vrijdag. Zij die het nog niet weten: ik zit in de feestcommissie van Booking en mag derhalve 4 keer per jaar op kosten van de baas een bedrijfsfeest organiseren voor een ruime 150 man. (dat zijn altijd het aantal gasten, niet het aantal medewerkers)
We waren alweer een tijdje bezig met de voorbereidingen en hadden ditmaal zelf de “componenten” van het samengesteld. Het vorige feest hebben we dat uitbesteed aan de effectgroep. Het blijkt echter dat ons zelf samengestelde feest net zo, zo niet meer, succesvol kan zijn.

Het weer zat helaas niet erg mee. Om 19:00 uur begon het gebeuren, maar het buitengedoe viel letterlijk in het water. De mensen die op de fiets waren kwamen als verzopen (sommigen overigens al half bezopen, maar dat is een ander verhaal) katten binnen omdat het zo verschrikkelijk hard regende en maar niet ophield.

Hoe zat het feest in elkaar? 19:00 uur beginnen, terwijl er een salsa band in een hoekje staat te spelen met 2 dansers en 2 danseressen die salsa dansen. Die deden ze 3 sets van 40 minuten met telkens een half uurtje pauze. Daarna, zeg dus rond een uur of 10 nam een DJ de zaak over en werd tot 2 uur ‘s nachts gedanst. Om half 8 ging het buffet open en werd de sate die buiten op de BBQ was klaargemaakt naar binnen gebracht. Rond half 9 was de ijscoman ter plaatse en kon men een ijsje (ik had er 3 ;)) eten. Onderwijl liepen er de hele avond 6 mensen rond die achter de bar stonden of uitserverveerden, de alcohol moest natuurlijk rijkelijk vloeien. Buiten hadden we nog een volleybal net opgehangen en een rodeostier gehuurd. Gelukkig werd die laatste rond een uur of 11 nog even gebruikt, ik moest er zelf ook nog even op terwijl ik door heel Booking werd aangemoedigd 🙂

De avond bestond uit tal van kleine annekdotes. Borja werd door Ilse betrapt op het roken van een joint en moest van haar naar buiten, wat hij braaf deed. Een of andere jongen was blijbaar erg van me gecharmeerd en werd nota bene op de dansvloer nog handtastelijk. Maarten was zoals altijd stomdronken, net als Luz trouwens. Het zijn altijd dezelfden. Op een gegeven moment zag ik Niki een beetje sneu alleen staan en tijdens het voorstellen aan iedereen (ze werkt nog maar 5 dagen bij Booking) vergat ze telkens voor welke afdeling ze werkt. Giel vertelde me nog een mop over rodeo-sex, maar toen ik die doorvertelde aan Catelijne reageerde ze heel anders dan toen ik hem van Giel hoorde.

“Rodeo-sex gaat als volgt. Als je het doggie stijl doet, grijp je de haren van je vriendin vast. Vervolgens zeg je: “gisteren met je zus was het toch lekkerder.”.

Om met de woorden van de grote filosoof Marco (van Booming piano’s) te spreken: “Wat een feeheeheest!”

grote schoonmaak

Eens per jaar ruim ik eens rigoreus mijn mailbox op. Ik moet altijd lachen om de mailthreads die ik dan tegenkom.

Zo zie ik mijn hele sollicitatie periode voorbijkomen, ergens zo rond mijn eindperiode bij T-Systems. Een hele berg met SecondLife mails. Diverse berichten over de aan en verkoop van mijn eerste motor en onderdelen. De voetbalpoel die Vincent heeft opgezet. Talloze mails van school mailingslisten, allemaal mensen die de docent replies stuurden en daarbij de hele mailinglijst een cc-bericht stuurden. Mails van oud collegae die contact willen houden. Diverse, maand, kwartaal of jaaroverzichten. Tientallen bevestingingsmails van vakanties e.d. Mijn aanmeldingspoging bij de Dutch Dragstar Club, die me in eerste instantie niet wilden aannemen omdat ik 5 weken te vroeg al had aangevinkt dat ik mijn rijbewijs wel had. Haha! Ze waren echt van de pis 🙂 Heb ik marktplaats al genoemd? Toen we net verhuisd waren naar onze huidige woning hebben we onze halve huisraad op marktplaats gezet dat de nodige correspondentie ten gevolg had.
Lachen 🙂 Daarom heb ik ze hier hierboven maar even opgesomd zodat als ik ooit dit bericht teruglees ik weer moet glimlachen.

Paintball

Nog voor pa’s verjaardag heb ik gepaintballed met de jongens van het werk. Echt helemaal te gek!

Ik had het op verzoek van Jouke en Kees geregeld en het was leuk 🙂 Niet het regelen, maar het paintballen zelf. Het feest begon al toen ik bij een maffe taxichauffeur in de auto zat (taxipiet: http://www.xs4all.nl/~taxiton/fototax.html) die een vuistdik fotoalbum in zijn bus had liggen.

Het paintball zelf bestond uit 3 games. Bij de eerste waren een aantal mensen al door hun 200 kogels heen terwijl het de bedoeling was om de hele avond met 200 kogels te doen. Dat verklaarde waarschijnlijk ook waarom ik toen ik gelijk mijn kop boven de dekking uitstak vol in mijn oog werd geraakt. Gelukkig had ik een helm op en een glazen masker voor. We zagen er daarom allemaal uit als Darth Vader. De 2e game ging me beter af. Ditmaal jastte ik zelf al mijn kogels erdoor heen maar wist hiermee 2 tegenstanders uit te schakelen. Wat doe je anders als je met zijn 2-en door 7! vijanden bent omsingeld? Dus ik stak mijn hand maar op en riep dat ik uitgeschakeld was. De laatste partij was nog leuker, want ook al werd je geraakt, je mocht toch doorspelen. Ik had nog 100 extra kogels bij gekocht (9 euro extra) en heb er toen velen geraakt!

Daarna was het BBQ-en en lol maken. Om 10 uur kwamen de taxi’s ons weer ophalen en een uurtje later was ik moe, maar voldaan thuis.

verjaardag pa

15 juni was de goede man weer jarig? De oplettende lezer weet gelijk dat het mijn vader betreft. Jawel, want pa (zie subject) is het Nederlandsche woord voor vader. De 15e was vrijdag en omdat hij zijn gasten de kans wilde geven om lekker mee te eten en de volgende dag rustig te kunnen uitslapen vierde hij zijn verjaardag op zaterdag. Rond een uur of 2 was ik dus bij hem, lekker op de motor (kleine, maar zeer heftige regenbui onderweg) omdat Frea later zou komen, want zij had haar eerste motorrijles! Ik krijg steeds vaker visioenen dat ik ons samen naast elkaar de zonsondergang tegemoet zie rijden, maar dat is een ander verhaal.

Toen Sander, Dave en Marleen er ook waren zijn we naar een fotozaak in Bussum geweest. Van moeders had ik een envelope met geld meegekregen en pa mocht een nieuwe lens voor zijn Nikon D50 uitzoeken. Hij was zo blij als een kind en de lens is diezelfde dag nog minstens 100 keer gebruikt! Terug in Eemnes was het wachten op de rest van de gasten en ‘s avonds hebben Vincent (mijn zwager en de vader van het nog ongeboren kindje van Marleen) en ik voor de rest van de gasten de vis en het vlees staan bakken op een enorme braadpan met zeker een diameter van een meter doorsnede!

Om half 12 zijn Frea en ik samen achter elkaar naar huis gereden, maar omdat ik mijn portemonnee en GSM was vergeten moest ik de volgende ochtend terug. Daar bleek dat sommigen tot 5 uur ‘s ochtends hadden zitten kletsen. Verbazingwekkend genoeg zagen ze er nog heel fit uit.

We zijn maar snel weer weggegaan en hebben toen nog een kort boswandelingetje gemaakt in het Baarnse bos. ‘s Middags leren voor het tentamen…