Freaky Friday

Zojuist had ik weer gezellig freaky friday! Helaas kon ik me niet te buiten gaan aan het drinkgelag op kosten van de zaak in de kroeg tegenover het werk omdat ik:
1. mijn motor nog naar huis moest brengen, of andersom 😉
2. ik morgen vroeg op moet voor school, maar daar zou ik het niet meer over hebben.
Hoe dan ook: het was weer gezellig. Een collega vertrouwde me in de rij voor het toilet (altijd druk daar) toe dat hij altijd mijn blog leest en een fractie van een seconde had ik het gevoel dat BN-ers ook altijd hebben als ze worden aangesproken op hun werk. Maar goed, toen ik hem nariep dat ik over hem zou schrijven riep hij luidkeels: “NEEEH!”. Ik stond gelijk weer met beide benen op de grond…

school en druk?

Nou wil ik niet constant blijven doormijmeren over school, maar het volgende wil ik toch even opschrijven.
Afgelopen dinsdag zat ik weer in de schoolbanken en na 10 minuten van de presentatie kwam het me toch allemaal heel makkelijk voor. In de trend van: komend semester wordt een makkie, want we pakken gewoon ons plan van 2 jaar geleden erbij, passen dat een beetje aan en hoppa, dat is makkelijk scoren.
Nog eens 10 minuten later drong de werkelijkheid tot me door: ik zat de verkeerde les bij te wonen, namelijk die van de nieuwe eerste-jaars. Een paar telefoontjes naar school later bleek dat ik makkelijk kon aanschuiven bij een ander vak en dat het allemaal prima in orde zou komen. Jammer genoeg zijn die lessen op zaterdag. Dat betekent wel dat ik dinsdag en donderavond geen les heb en dat de drukte waar ik me recent zo zorgen over maakte wel meevalt. Maar goed, dat betekent wel dat ik komend halfjaar maar 1 dag per week weekend heb :/

bezoek

Gisterenavond kwam Bart op bezoek. Bart: medeblogger, ex-collega, linux guru en sportman van de week.
We zouden met ons oude clubje ex-collegae wat gaan drinken in Amsterdam, maar helaas lieten 3 van de 5 het afweten, dus “it was just Bart and me.”
Het was in elk geval gezellig! Ik had mijn best gedaan op mijn favoriete warme salade, die dankzij de heerlijke dressing van “huttekase, citroensap, olijfolie, uitgeperste knoflooktenen en zout en peper” altijd een succes is!
Frea, Bart en ik hebben hier heerlijk in de tuin van zitten smullen en onder het genot van ÊÊn van de buren die een nieuwe trompet heeft lekker zitten ouwehoeren.

kunstmarkt en varen in Den Haag

Vandaag vroeg op. Eerst snel even boodschappen doen omdat we anders echt niets meer te eten hebben komend weekend en daarna op pad richting Den Haag. Het vroege opstaan zorgt ervoor dat we niet heel aktief zijn, maar dat hoeft de rest van de dag gelukkig ook niet meer. Na een rondje om het binnenhof pakken we een terrasje. Een terrasje waar ze de eerste prijs verdienen voor het zo langzaam uitserveren van een tosti.
Vervolgens hebben we de kunst-en-antiek-dagen eer aangedaan door over zowel de kunst, als antiek markt te slenteren. Behalve leuke oude boeken en andere oude prullaria was ik erg onder de indruk van het werk van Toon Thuis en Jan Cupido. Beiden in aardewerk en keramiek gespecialiseerd, maar allebei heel anders en apart. Een bezoekje aan de website zeker waard.

Het meeste amusante moment van de dag was een roddelpraatje over een stelletje waarbij uitgebreid stil werd gestaan over de details van hun seksleven. Helemaal toen het gezegde: “als je het over de duvel hebt trap je hem op zijn staart” gezegde weer eens bekrachtigd werd en we deze mensen spontaan tegenkwamen. Mensen, als ik jullie aan heb zitten gapen alsof ik voor het eerst een man en een vrouw zie, dan spijt me dat…

weg Xbox360

Omdat ik me had bedacht dat ik het komend jaar vrij druk ga krijgen (zie vorige post) heb ik gisteren mijn Xbox360 te koop gezet op marktplaats.
Vandaag al kwam iemand hem halen.
De verkoop was natuurlijk een puur economische reden. Ik gebruikte het ding al zeker een maand niet meer omdat ik de leuke spellen al uit had gespeeld en dat zou voorlopig zo blijven. Als ik hem dus nu nog een jaar had bewaard was hij niets meer waard en nu kreeg ik er toch nog 300 eurootjes voor.
Ik blij en de kopers (2 broers) ook. Hiep Hoi!

planning

De komende 10 maanden zullen zoals het er nu naar uitziet erg druk gaan worden.
Behalve dat ik dankzij de keuze van een jaarabonnement (stom, stom, stom) bij de fitness studio 3 keer per week wil gaan trainen om mijn geld er uit te halen, moeten we ook 2 keer in de week naar school en eens in de 2 weken heb ik nog gitaarles.
Gelukkig ben ik praktisch geen reistijd kwijt voor mijn werk (10 minuten fietsen is echt verwaarloosbaar) maar toch zal ik een zware dobber om ook nog af en toe eens met een goed boek op de bank te kunnen zitten.
Eerlijk is eerlijk, school gaat tot nu toe heel goed, maar komend jaar wordt echt heel druk. Het is het laatste jaar en dat betekent dat ik diverse plannen moet inleveren, een scriptie moet schrijven en mijn enige her tot nu toe in 2 jaar moet gaan inhalen.
Dus, trouwe fans van deze blog, ik laat me van harte uitnodigen voor allerlei gezellige feestjes, etentjes, borrels en stapavonden. Want mijn oplossing is: gewoon minder slapen 😉 En over 10 maanden, als ik klaar ben met mijn opleiding, dan slaap ik gewoon weer bij.
Maarre… als jullie betere oplossingen weten dan hoor ik het graag 😉

Flaneren door Amsterdam

Met vriend Kelvin ben ik afgelopen zaterdag lekker door hartje Amsterdam gewandeld. Kelvin is hier geboren, ook al zou je dat niet zeggen zoals hij zich had aangekleed. Hij zag er echt uit als een extravagante toerist met zijn blauwe Hawaii hemd en linnen jasje. Toegegeven, het stond hem goed. Eerlijk is eerlijk.
Maar goed, we zijn al kletsend een beetje door de winkelstraten gewandeld. We hebben gitaar gespeeld in de gitaarwinkel Dirk Witte, wat gedronken op het terras van het filmmuseum in het Vondelpark. En we hebben de architectuur van diverse warenhuizen bekenen. De fotoresultaten van ons uitstapje kun je hier vinden: http://www.deruijter.org/?page_id=36

bankroof

Er zijn van die rare dingen die je vroeger gemakkelijk kon doen, maar die je nu in grote problemen brengen.
Niet alleen als kind, maar in het algemeen.

Vroeger ging je naar de bank en schreef je op een briefje dat je geld wilde hebben. Dit overhandigde je dan aan de kassier achter de balie en met rijk gevoel en een pak geld op zak liep je de bank uit.
Zoiets kun je anno 2007 niet meer doen 🙂

BBQ

Zaterdagavond was het erg, erg gezellig bij de barbeque ter ere van de verjaardag van mijn omaatje (nu 86) bij mijn ouders thuis.
Iedereen was er en het was een vrolijk gekakel over van alles en nog wat waarbij Vincent steeds weer voor de vrolijke noot zorgde en ik hem fanatiek probeerde bij te houden.

Zondag was wederom een keuteldag! Wat een feeeheeest. Lekker in de sportschool geweest, ‘s avonds Chinees gegeten en een DVD-tje gekeken die je echt raakt. “Big Fish” een film die ik op het eerste gezicht nooit zou hebben gekocht/gehuurd, maar we hadden hem nog liggen (je krijgt hem binnenkort terug, vriendje) en what else can I say? Gewoon zien 🙂