GSM

Frea is helemaal into the 2007-ties.
Gisteren heeft ze via internet een nieuwe GSM bestelt. Niets meer kijken in de winkels en je laten voorlichten door een verkoper. Nee hoor. Gewoon 15 minuutjes rondklikken en dan besluiten: dit vind ik wel een hele mooie! Voor de ervaring hoeft ze het niet te laten, want ze is er verschrikkelijk blij mee.

IKEA

Gisteren even naar de IKEA geweest. Neen, niet zomaar, meer omdat het moest. Frea stond daar namelijk met een lekke band en die moest verwisseld worden.
Gelukkig had ik van de zomer een mooie dopsleutelset gekocht en kwam nu goed van pas.
Binnen 10 minuten was de klus geklaard en was ik de held van de dag 🙂

Weekend

Vrijdag was het weer Freaky Friday. Het was erg druk, te meer omdat we dit keer onze nieuwe lokatie gingen inwijden. Van te voren hadden wij van het feestcommittee langs de route van onze oude FF lokatie naar onze nieuwe FF lokatie ballonnen opgehangen, die natuurlijk aan het eind van de avond met een zachte knal tot ontploffing werden gebracht.

Zaterdag was voor Frea weer een dag van plannen schrijven, terwijl ik hierin ondersteunend bezig was. Verder hebben we de vloeren groothandel bezocht en hebben we een houten vloer uitgezocht. Al houd ik hier een slag om de arm want de ervaring leert dat dit nog niet een definitieve keuze hoeft te zijn (toen we laminaat gingen kopen hebben we ook op het allerlaatste moment toch niet iets anders gekocht).
‘s Avonds waren we bij Sander en Dave gaan eten. Erg gezellig en vooral erg lekker eten! Ik kreeg nog een demonstratie van een honden gevecht toen Sander met Sayha ging spelen waarbij Beau uit jaloersigheid in mijn kuiten ging bijten. Sayah wilde zelf alle aandacht en vond toen dat ze moest ingrijpen.

Amy Winehouse

Amy Winehouses concert werd zeeeer gewaardeerd.
Marco, Frea en ik hadden eerst snel even gegeten en toen met de metro naar de Heineken Music Hall.
Het eerste dat altijd opvalt is het publiek, dat was binnen de kaders van hoog opgeleide juppen gemeleerd te noemen 😉
Het voorprogramma was leuk, een Nederlands dude genaamd Alain Clark, maar Amy was top. Ze zag er redelijk goed in tegenstelling tot wat ik verwacht had en de niet zo heel flateuze fotos die je soms in de media ziet. Haar outfit bestond voor dit optreden uit een miniscuul zebrajurkje, wat er volgens eigen zeggen op ooghoogte beter uit moest zien dan vanuit de hoek van het publiek. Net op het podium moest ze nog even haar borsten fatsoeneren en zat ze regelmatig aan haar onderbroek te trekken. Uiteraard maakte ze daar ook de nodige opmerkingen over 🙂
Dansen kan ze niet, dat wisten we al, maar zingen daarentegen! Wat een stem en dat live! Echt goed. Opmerkelijk was dat ze zich erg thuis voelde op het podium. Colaatje erbij, sigaretje tussen de lippen en na elk liedje een run naar terug achter het podium om te flikflooien met haar man.
Iedereen genoot zichtbaar en met een voldaan gevoel ploften we om 12 uur thuis weer op de bank.

Efteling

Zaterdag met Kelvin en Nanette naar de Efteling. Gezellig met zijn 4-en en best wel spannend, want we hadden Kel zijn nieuwe vlam Nanette nog nooit ontmoet. De kennismaking was erg aangenaam en ik geloof dat dat wederzijds was.
Het was een leuke dag, koud, dat wel, maar erg leuk. Lang geleden dat ik trouwens in de Efteling geweest ben, maar de Elfjes dansten nog steeds in de Waterlelies, op 1 na die inmiddels de handdoek na al die jaren in de ring had gegooid. Koning Oberon zat nog steeds warrig in zijn boom te kletsen en de wolf probeerde nog steeds het huis van de oma van Roodkapje binnen te dringen. Er was niets veranderd, behalve ik.

Lieve

Vrijdagavond ivm ons 2-jarig samenzijn lekker in het Belgisch restaurant Lieve (op de Herengracht) uit eten geweest. Ik kan iedereen het gastronomisch diner daar aanbevelen. Dit is een 5-gangen diner a la carte voor 29 euro en voor 14 euro heb je dan nog een wijn of bier arrangement erbij, oftewel bij elke gang een bijbehorende consumptie die afgestemd is op je keuze van de gang.

Amy Winehouse, wel of niet?

Maandag gaan we naar Amy Winehouse. Frea, Marco en ik.
Met recht kan ik stellen dat dit concertkaartje me nu al een hoop plezier heeft opgeleverd. Komt ze wel? Komt ze niet, want ze zit nu in rehab. Komt ze toch wel? En als ze dan komt, bespuugd ze ons dan?
Het laatste nieuws, 3 dagen voordat ze hier op gaat treden is dat ze in Noorwegen is opgepakt wegens drugsbezit…
Ik citeer:
19-10-2007 09:57:17
BERGEN – Zangeres Amy Winehouse en haar man Blake Fielder-Civil zijn in het Noorse Bergen opgepakt voor het bezit van drugs. Dat meldde het Duitse persbureau DPA vrijdag.
Volgens een Noorse radiozender trof de politie tijdens een doorzoeking van hun hotelkamer een onbekende hoeveelheid verdovende middelen aan. De populaire jazz- en soulzangeres trad eerder deze week op in Berlijn en Hamburg. Naar verluidt had ze ook daar moeite op haar benen te blijven staan onder invloed van alcohol en drugs. Het is niet bekend of door de arrestatie geplande optredens afgezegd moeten worden.

Het zal mij benieuwen…

Mondo Leone

Zij die mijn website rechtstreeks via www.deruijter.org benaderen hebben hem zien staan!
De poll is verwijderd en de ouderwetse lijst met linkjes is terug. Met een kleine uitbreiding, te weten de link naar Leon Giesens website. Tijdens de parade heb ik kennis met hem gemaakt. Leon is een kunstenaar die zich via tekst, beeld en geluid in zijn shows uitdrukt. Het gaat dan vooral over de dingen waar het leven echt om gaat. Namelijk: eekhoorntjesbrood, autorijden met je kinderen, Elvis, herfstspinnetjes (goede tip trouwens). Maar als je allemaal wilt weten, klik je gewoon op zijn link en dan raad ik je aan om het dagboek te lezen.
Ik heb trouwens zijn CD besteld en als dank heeft hij mijn naam in het boekje gedrukt. Leon is een goeie kerel.

verkouden

Drie keer per jaar ben ik verkouden en nu is het weer eens zover. Gewoon een naar gedoetje met jeuk in mijn mond en irritatie in mijn neus waardoor ik steeds moet niezen. En niet alleen mijn neus is geirriteerd, zelf ben ik het inmiddels ook want ik vind het helemaal niets om verkouden te zijn. Dus ik ben flink aan de echinaforce, aspirines, afgewisseld met verse mandarijnen. Alles om er snel weer boven op te komen.

Schrik en boos

Als je dagelijks door Amsterdam fietst zie je regelmatig mede-fietsers die de verkeerslichten aan hun laars lappen en op eigen inzicht de straat oversteken. Niets mis mee wat mij betreft, want ik vind die betutteling van al die regels toch al niets, vooral in de wetenschap dat er nog altijd klasse-justitie geldt. Maar goed, dat is een ander verhaal.
Wat mij telkens weer opvalt is dat mensen gelijk boos worden als ze schrikken.
Ze kijken bij het door rood rijden niet uit, worden bijna aangereden en beginnen vervolgens te schelden op degene door wie ze bijna worden aangereden. Het is zo voorspelbaar! Let maar eens op: als mensen schrikken worden ze boos.