laatste blog 2007

Zo, dit wordt duidelijk het laatste stukje van 2007.
Natuurlijk moet ik nog even vertellen hoe de kerstdagen waren, maar zal ik eerst even vertellen wat de status van de verhuizing is.
Bijna alle dozen zijn uitgepakt! Dat betekent echter niet dat we niets meer hoeven te doen. Er moet nog een verwarming ombouw worden gemaakt, de gaskachel moet nog worden aangesloten en er moet nog een wandje worden betegeld in de badkamer.

Dan kerst:
Eerste kerstdag was bij mijn ouders thuis. Oma had het diner gefinancierd en mijn moeder de praktische uitvoering geregeld. Dat werd dus een 5 gangen diner met als hoofdgerecht een heerlijke ossenhaas. De tafel was weer prachtig gedekt, alleen oma zelf schitterde door afwezigheid ๐Ÿ™ Ze voelde zich erg grieperig en was bang om Marleen haar kindje aan te steken.
Tweede kerstdag was bij Johan thuis. Er was al veel om te doen geweest, maar uiteindelijk deed Johan het voorgerecht, Kim het hoofdgerecht en Frea het toetje. Ook dit was heerlijk en gezellig. Om 11 uur besloten we nog spontaan om met Joeri mee te gaan stappen. Om 3 uur ‘s nachts waren we dus thuis en redelijk aangeschoten. Gelukkig kon ik de volgende dag vrij krijgen.

Iedereen die dit leest: een leuke oudejaarsavond gewenst!

geen internet

Is het na een jaar bloggen over? Is de motivatie verdwenen? Nee hoor. Ik ben gewoon 5 dagen van internet verstoken geweest. De telefoonlijn werd vrijdagmiddag afgesloten en en pas woensdag weer geactiveerd. Ook was ik vrij, dus kon ik op het werk ook mijn mail e.d. niet checken.
Goed, wat is er gebeurd?
Donderdagavond: kerstfeest Booking. Op zich al een aparte blog waard, maar ik zal het beperken tot: gewoonweg geweldig! Wat heb ik ontzettend veel en alleen maar positieve reakties gehad. Heerlijk eten, 75% van de mensen in het wit gekleed en lekker dansen. Goede gesprekken, goed gezelschap, veel lol. De atmosfeer was super! De positieve energie kon je zo uit de lucht plukken. Gospel, Zosja (van Idols) en de DJ verzorgden de entertainment.
Vrijdag overdag: verhuisdozen inpakken en bij opa en oma op bezoek.
Vrijdagavond: Feestje Particura. Het laatste feest in deze opzet. Iedereen ging uit zijn dak toen Bastiaan Ragas zijn liedjes zong.
Zaterdag: verhuizing! Voor het eerst in het nieuwe huis geslapen.
Zondag: verhuisdozen uitpakken, plankjes ophangen, gordijnen ophangen, etc. etc.
Maandag: idem dito.
Dinsdag: verder met dozen uitpakken totdat ik het ร‚ยดs middags zat was. Toen ben ik op de bank gaan zitten en kwam er pas weer af toen we naar de verjaardag van Marleen gingen.
Woensdag: weer aan het werk.

Verhuizing perikelen

Het is een rotzooi in ons huis. Overal staan ingepakte verhuisdozen, zijn de schilderen en planken van de muren en zijn de katten een beetje schrikachtig omdat ze dit wel heel veel veranderingen vinden.
Maar goed, nog een paar dagen en dan gaan we over. We zijn dus afwisselend in onze oude en nieuwe woning te vinden. In de nieuwe woning is de bouwput gedicht en ligt er een schitterende Frans Eiken houten vloer, mooi in de olie gezet. Lex Verdam heeft weer een puik stukje werk geleverd.
We hebben in 1 middag de hele woonkamer opnieuw gewit, dus alle zwarte vingerafdrukken van de bouwvakkers zijn verdwenen. Tevens is het nieuwe keukenblad bezorgd en dat hebben Johan, Frea en ik er netjes ingelegd. We moesten toch nog wat hoekjes wegzagen, maar hij is verder precies de juiste maat! Chappeau Frea, die het meetwerk heeft gedaan.
Ook zijn de gordijnen binnen, nu nog op zoek naar een roede van 3 meter. Kim verzorgt met de verhuizing de catering, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.
Wat wel zorgen baart is het telefoontje dat ik zojuist kreeg van Frea dat de verwarming niet wil aanslaan. Op zich best vervelend als het maar 6 graden is in huis…

1 jaar blogs

12 December 2006 heb ik voor het eerst op deruijter.org een blog geplaatst. De site had toen nog tijdelijk een wat vreemde naam, iets als: http://d767256.u50.hosting.nl/. Ik heb mezelf gewoon verbaasd over het feit dat ik het een jaar heb volgehouden moet ik bekennen. Eerlijk gezegd ben ik over het algemeen niet zo disciplinair, ondanks dat ik wel altijd de intentie heb om dingen regelmatig bij te houden.
Voordat ik een blog bijhield schreef ik ook al regelmatig blogs, maar dan gewoon op het kladblok in Windows en dat kwam nooit van mijn PC af. Ik speel wel eens met de gedachte om ze met terugwerkende kracht in de blog te zetten, maar dan moet ik er eens een avondje voor gaan zitten en omdat we nu midden in de verhuizing zitten stel ik dat gewoon nog even uit.

Genoeg gemijmer.
Even wat hoogtepunten van de blog. De maand met de meeste artikelen was augustus 2007 met 22 stukjes, gevolgd door juli 2007 met 18 stukjes. In maar 2007t heb ik maar 1 stukje geschreven, in april 5 en mei en juni 7. Inmiddels is het geblog gestabiliseerd tot 10-14 stukjes per maand. Dat is 1 per 2 a 3 dagen. In totaal heb ik in 1 jaar tijd: 108 blog(je)s geschreven.

Een klein tipje van de sluier van dit succes ๐Ÿ˜‰ : ik heb niet altijd inspiratie, dus als ik dat heb schrijf ik soms 2 stukjes tegelijk waarvan ik er dan 1 wat later post. Die gaat dan meestal over wat algemenere dingen in plaats van wat ik die dag heb meegemaakt.

dec 2006 4
mar 1
apr 5
mei 7
jun 7
jul 18
aug 22
sep 10
okt 14
nov 13
dec 2007 4

Stevie Ann

Zaterdagavond zijn we naar Stevie Ann geweest. Ze trad op in het Paard van Troje in Den Haag. We gingen dus eerst bij Toyah eten (Toya gaat voor 5 weken naar midden Amerika) en daarna naar het optreden. We troffen daar dus Steffanie, een 21-jarige Limburgse die nu in Arnhem woont en verdomd als het niet waar is in 5 minuten deze informatie en meer aan Frea vertelde, op het moment dat we haar ceedeetje kochten na afloop. (had ik ooit al verteld dat mensen altijd de neiging hebben om hun levensverhaal aan Frea te vertellen, 1 minuut nadat ze haar leren kennen?)
Een paar biertjes later in een kroeg op de Grote Markt besloten we om weer in de kou naar huis te rijden. Het is soms niet fijn dat de verwarming van de auto stuk is…

koeieoog

Terwijl zo goed als alle plantjes in de tuin verdord, verschrompleld of weggerot zijn, stralen de koeieogen me nog tegemoet. De rozen hebben nog wat knoppen, er staan nog 2 of 3 blauwe bloempjes ergens in een hoekje en de tijm groeit ook alsof het geen winter is.
Met kinderlijke naieviteit verbaas ik me telkens weer over de natuur.

En dan hier een plaatje van dat oog:

goede verkoper

Dat is nou nog eens een goede verkoper dacht ik gelijk nadat ik enigszins van de verbazing bekomen was.
Ik kreeg een emailtje dat ik een nieuw commentaar bij 1 van mijn blog artikelen had. Wat schetst mijn verbazing, een volkomen onbekende adviseerde mij dat ik beter laminaat kon nemen dan een houten vloer. Compleet met link naar zijn winkel in Beverwijk.
Even wat speurwerk leverde me op dat hij via google binnengekomen was met de zoekargumenten: laminaat “powered by wordpress”.

Ik was diep onder de indruk van deze manier van klanten werving ๐Ÿ™‚ Jammer voor de man hebben wij onze keuze al gemaakt en kiezen wij toch voor de houten vloer waar we desondanks volgens hem toch veel meer werk aan onderhoud aan zullen krijgen.

Sinterklaas

Zondagavond hadden we Sinterklaasavond bij Frea haar familie. Een traditie die met name door Kim goed in stand wordt gehouden, ook al is de vorm elk jaar een beetje meer afgeslankt. Eerst waren het surprises, gedichten en kado’s voor iedereen. Toen alleen gedichten en kado’s voor iedereen. En dit jaar alleen een gedicht voor degene wiens lootje je had getrokken en geen kadootjes voor de rest. Persoonlijk was ik daar erg blij mee, want ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan had moeten halen, naast school en de verbouwing van het nieuwe huis.
We waren allemaal weer erg verwend door de Sint en Johan zijn gastvrijheid. De sfeer was zoals vanouds top!
Frea had een schitterend gedicht voor haar moeder gemaakt waardoor meerdere mensen tot tranen toe geroerd waren!
Zelf had ik Jochem en hij keek erg blij toen hij zijn boek, SDS borenset en gedichten kreeg en las. Johan had mij en hij had een schitterend gedicht geschreven waarin een haarscherpe analyse van mijn persoonlijkheid naar voren kwam. Ik zal het zodra ik kan online zetten. Net zo mooi vond ik trouwens het kado, namelijk mijn eigen zilveren kistje! Inclusief kaarten!
Het was een super avond. We hebben ook nog even snel met Joeri zijn kado gespeeld, een controller waardoor hij nog beter FIFA 2007 kan spelen, omdat hij nu een heel arsenaal aan trucjes erbij heeft gekregen. Dat was wel balen ๐Ÿ˜‰ nu weet ik namelijk dat ik het weer moet afleggen.