vrijdagmiddag op het werk

Op onze afdeling is het altijd erg relaxed. De werksfeer is ontspannen en dat zet aan tot goede prestaties. Als er hard gewerkt moet worden gebeurd dit ook en er is ook regelmatig een verzetje. Zo ook weer afgelopen vrijdagmiddag. We hadden wat collegae uit Engeland over en rond een uur of 5 was iedereen het zat. Op dat moment gooit dus iemand de playlist vol van onze centrale mp3-server (Linux met als applicatie mpd) en dit wordt dan lekker hard over de daaraan gekoppelde stereo afgespeeld.
Met 150 GB aan mp3-bestanden is er een ruime keuze aan muziek, maar vrijdagmiddag om 5 uur is die keuze bijna altijd hetzelfde. Het is haast een ritueel.
Het begint altijd met een liedje genaamd: “Gay bar” van Electric Six. Omdat… we op vrijdagmiddag altijd naar de dichtstbijzijnde kroeg gaan om wat te drinken en dat is de gaybar die op 50 meter van het werk zit.
Dan in een steeds iets wisselende volgorde:
Electrix Six – Naked pictures of your mother
Stephen Lynch – If I Were Gay
Rammsteinn – Ich will
Nouvelle Vague – Too Drunk to Fuck

en vervolgens nog een willekeurig aantal nummertjes die niet zouden misstaan in de foute top 100 aller tijden.

Het is haast zo iets als het zilveren kistje, maar dan anders.

kleurenpracht

Ik zat vanochtend in de tram en als je zo om je heen kijkt valt het op dat de meeste mensen in dit jaargetijde in donkere, saaie kleren lopen. Ook ikzelf maak me hier schuldig aan. Donkerblauw, bruin, grijs, zwart, allemaal saaie kleuren bepalen mijn outfits deze dagen. Daar zit natuurlijk een praktische kant aan, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de autos om je heen. Rode auto’s zijn nu donkerrood, witte auto’s zijn grijs, zelfs zwarte auto’s zijn grijs. Dat komt natuurlijk door de vuiligheid van het strooien in combinatie met de eeuwige regen die hier neerdaalt. Daar wil je je witte broeken niet aan blootgeven natuurlijk.
Maar goed, ik zat vanochtend dus in de tram en opeens zie ik een meisje met een knal-roze muts zitten. Ik denk gelijk: leuk dat iemand zich een beetje extravert uit door zo’n muts op te zetten, zeker in dit grauwe jaargetijde. Maar toen ik verder langs de rij met mensen keek zag ik dat achter haar een meisje zat met roze haar! Zo zie je maar, er is altijd baas boven baas.

lappenmand

Ik lig al een paar dagen gestrekt op de bank. Vorige week is het namelijk weer begonnen, de pijn in mijn rug. Eens per 2 jaar heb ik last van mijn rug, met als resultaat dat al mijn spieren verkrampen en ik amper kan bewegen. Sterker nog, om de pijn te ontzien proberen mijn spieren rechts dat op te vangen en daardoor ga ik scheef staan. Gelukkig mocht ik daarom donderdag en vrijdag thuis werken, waardoor ik op de bank liggend, met laptop op mijn buik kon rusten en werken tegelijk. Van het weekend is daarom dan ook niet te veel gebeurd en maandag en dinsdag had ik al vrij gepland. Nu is het dus dinsdag en ben ik weer redelijk op de been. Het bewegen gaat al iets soepeler, maar ik sta nog wel scheef. Goed, morgen weer werken en dan zien we wel weer verder.

gitaarleraar

Vanaf nu kan ik vertellen dat ik ooit een blauwe maandag gitaarleraar ben geweest.
Letterlijk, want afgelopen maandag ben ik bij een collega blijven eten om te helpen de nieuwe gitaar te stemmen.
Het voelde erg goed om eens een keer met iemand te spelen die voor het eerst een gitaar aanraakt. Normaal zit ik namelijk altijd te spelen met mensen die het stukken beter kunnen dan ik. Zo merkte ik dat de lessen die ik zelf heb genomen echt hun vruchten hebben afgeworpen omdat ik blijkbaar toch heel veel vooruitgang heb geboekt. Als ik gewoon thuis zit te spelen valt het niet zo op, omdat de vooruitgang natuurlijk heel geleidelijk gaat, met kleine stapjes en soms zelfs een stapje terug als je een slechte dag hebt. Maar nu zat ik thuis bij 2 mensen die me als een gitaarheld beschouwden 🙂

de sportschool

Vroeger moest ik altijd lachen als mensen zeiden: in dat dorp lopen ze echt 10 jaar achter! Nu begin ik toch te twijfelen, hadden die mensen toch gelijk?
Bij ons in het dorp hebben Frea en ik een nieuwe sportschool gezocht (en gevonden). Het is de grootste in de buurt en hij beslaat 2 verdiepingen. Toen we gisteren na het sporten in de auto terug reden hadden we allebei dezelfde deja-vu en was het net of we een tijdreisje hadden gemaakt. De sportschool heeft namelijk ietwat verouderde toestellen, op zich geen slechte apparatuur trouwens. Maar behalve dat is de muziek ook gewoon jaren 90 en dat maakt het gevoel van “vroeger” echt compleet.

nieuwjaarsdag

Natuurlijk wil ik eerst iedereen het beste voor 2008 toewensen, wat dat ook moge zijn.

De laatste uren van 2007 en de eerste uren van 2008 hebben Frea en ik met Marco en Marlies doorgebracht en Kylian, die was er ook bij. Het deed me goed om gewoon even lekker met vrienden onder elkaar rustig te pokeren, oliebollen te eten en langs de diverse teevee programma’s te zappen, zoals iets met Gordon en Bee-music oid, of de conference van Jan-Jaap van der Wal. Om 12 uur natuurlijk het traditionele proosten en diverse pogingen ondernomen om mensen te bellen of te sms-en. Het lijkt de loterij wel, de ene keer lukt het niet en de andere keer wel.
Frea’s eten viel verkeerd, dus die werd het nieuwe jaar een beetje ziek wakker. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Dit zorgde er in elk geval voor dat we vroeger thuis waren dan gepland, wat op zich mooi uitkwam omdat ik nog wat kon schilderen en weer 3 verhuisdozen heb leeggemaakt. Ook de kerstboom is weer afgetuigd, anders zou die zijn blijven staan tot 6 januari.

Heb ik dan nog goede voornemens gemaakt? Jawel, hier zijn ze:
– 3 x per week blijven sporten
– MER diploma halen
– elke dag intens genieten van het leven