lente ontploffing

Het lijkt wel alsof er een ontploffing van groen heeft plaatsgevonden als je buiten loopt. Eergisteren was er nog niets te zien en opeens, echt opeens zie je een kleurenpracht van krokussen, geel, paars, wit. Ook de bomen en planten krijgen weer groene toppen. Als ik dan lekker door Amsterdam loop lijkt het zelfs, maar dat kan bedrog zijn of de mensen ook vriendelijker zijn.

101

Vandaag heb ik een nieuwe hyves mijlpaal bereikt. Honderd-en-één hyves vrienden, wát een mooi getal. Honderd plus een reserve marge van 1% zeg maar. Het heeft een hoop moeite gekost om zover te komen, dat kan ik je wel vertellen. Alhoewel ik niet bepaald eenkennig ben en makkelijk een praatje maak op feestjes waar ik niemand ken blijkt het met smeden van vriendschappen toch droevig gesteld.
Ik zit gelijk in de zelf-analyse stand en ben al mijn negatieve eigenschappen aan het nagaan waarom dat zo moeilijk is. Ik denk dat ik het wel weet. Vroeger al was ik niet goed in netwerken. Contacten aanleggen is het probleem niet, maar het onderhouden juist. Brieven schrijven e.d. was nooit mijn sterkste kant. Ik ben dan ook altijd een beetje jaloers op die mensen die je gelijk kaarten sturen bij elke keer dat je een blauwe plek oploopt omdat je ‘s ochtends niet uit je doppen hebt gekeken en je scheenbeen tegen het bed hebt gestoten of zo.
Dan zou je misschien denken dat, zeker als IT-er, mailtjes e.d. geen probleem zou zijn, maar dan heb je het toch mis.
Hyves is juist een platform om heel gemakkelijk contacten te onderhouden, nog makkelijker dan email, maar toch…

verhuizing Nieuwegein

Ik moest de afgelopen week nog steeds bijkomen van de week standby daarvoor. Op zich vind ik standby zijn niet erg, maar soms heb je een week dat het niet normaal is zoveel storingen. Gelukkig is het mogelijk om een beetje tijd-voor-tijd te compenseren, dus uurtje later beginnen of een uurtje eerder weg. Dit betekent daarnaast ook elke avond gedurende de afgelopen week vroeg naar bed. Zo ook dus vrijdag.
Dat was maar goed ook, want zowel zaterdag als zondag moesten we vroeg op. Zaterdag om op tijd in Nieuwegein te zijn om een vriendin te helpen verhuizen. We kwamen om 11 uur bij de nieuwe woning aan (waar ik vorig weekend had helpen om het bad te plaatsen) en zagen dat de eerste lading al gelost was. Ik stapte dus bij Marco in de vrachtwagen om langs 2 adressen nog wat spullen op te halen en Frea bleef achter om bij Marlies te helpen soppen. We hadden allebei een leuke klus, Frea ging een koelkast met een centimeter dikke laag schimmel onder handen nemen en tot mijn verrassing moesten we ergens onder andere een wasmachine ophalen. Gelukkig gaat het een stuk beter met mijn rug, dus het was allemaal geen probleem. Toen de verhuisclub weer uiteen ging heb ik met Marco nog een bed in elkaar geschroefd (wat een kl*te systeem trouwens) en zijn we daarna terug gereden naar huis. Daar de wekelijkse boodschappen gedaan en toen wachten totdat Joeri kwam opdagen om te blijven eten. Was gezellig.

Zondag ook weer vroeg op, ditmaal naar mijn ouders en een half uurtje later zaten we in de St Jans basiliek om te kijken naar de doop van de dochter van mijn zus. Ik heb me lange tijd afgevraagd waarom ze dat eigenlijk wilde doen, maar gisteren kwam dus de aap uit de spreekwoordelijke mouw. Gewoon zodat ze later naar “goede” school kan… Kun je het je voorstellen??

betalen?

Toen we ons huis hadden gekocht moest er één en ander gebeuren, dat wisten we…
Nu zijn al die aannemers echter blijkbaar hetzelfde. Ze komen werken en sturen pas 2 maanden later de rekening waarop vervolgens staat dat die binnen 8 dagen betaald moet zijn. Terwijl, heb ik me laten vertellen, er voor rekeningen een wettelijke termijn van 30 dagen geldt.
De aannemer, de vloerenman en de loodgieter, ze doen het allemaal.
Het is vandaag een mooie dag.

housewarming 2008

Ik zet het er maar even bij, 2008. Want in 3 jaar tijd 4 keer verhuizen betekent de administatie goed bijhouden. Vrijdagavond was het weer zover, een heleboel vrienden, familie, kennissen en collega’s waren naar ons nieuwe huis toegekomen om te kijken hoe we er bij zitten. We kregen leuke kadootjes en heel veel complimenten, toen we dus naar bed gingen waren we helemaal blij.
In eerste instantie had ik geen tijd om te kletsen met mensen omdat we 15 man te eten moesten bieden en rondleidingen moest geven, maar later op de avond kreeg ik steeds meer de rust en kon ik links en rechts een praatje maken.
Ik vond het een grote verrassing dat er een aantal mensen op waren komen dagen die ik eigenlijk niet had verwacht en ik was ook blij om ze weer te zien. Aan het eind van de avond dacht ik dan ook dat ik meer tijd moet vrijmaken om ook gewoon eens af te spreken.

rustige avond?

Soms is de rust je niet gegund.
Ik ging vandaag naar huis met het idee om vroeg naar bed te gaan. Mijn rug gaat de goede kant op, dankzij een combinatie van genoeg rust en wandelen.
Soms gaan de dingen helaas niet zoals je wilt.
Om te beginnen moest ik met de katten naar de dierenarts. Gelukkig om half 7 en ik was om kwart voor 6 thuis. Joep (de rooie kat) was echter zo van slag dat hij later op de avond last van zijn darmen kreeg.
Frea was naar school geweest… die zat dus de rest van de avond op internet en babbelde voluit over plannen van aanpak, meldingsformulieren en afstudeeropdrachten.
Tot overmaat van ramp kreeg ik ook nog een tweetal meldingen op de standby-telefoon (ik loop daar deze week mee rond) en moest zelf de hele avond een corrupte MySQL database recoveren.
Morgen uitslapen dan maar? Als ik maar om 10 uur op het werk ben, want dan moet ik disken gaan vervangen.

service bij Pontmeyer

Omdat ik al weken loop te steunen en te kreunen dat ik een verwarmingsombouw moet maken ben ik vorige week al langs de Praxis en de Gamma geweest. Die zitten toch naast elkaar (waarom weet ik ook niet), dus ik moest er niet voor omrijden. Bij de Gamma heb ik me uitgebreid laten voorlichten over de verschillende soorten MDF platen die ze hadden, want ik had er net eentje nodig voor mijn project verwarmingsombouw met de maten die ze net niet hadden. De jongen van Gamma die me hielp gaf me uitstekende service en op het laatst gaf hij me het advies om even bij Pontmeyer te gaan kijken.
Aantekening: ik ga nu dus i.h.v.v. eerst naar Gamma en dan naar Praxis.
Maar goed, bij Pontmeyer hadden ze hele grote MDF platen, zo groot dat ze mijn plaat op maat moesten zagen.
Het gemak dient de mens, dus ik mocht met mijn auto de loods inrijden en 10 minuten nadat ik was gearriveerd reed ik met een mooie plaat van 2 meter 70 die voor de helft uit de auto stak naar huis.
Thuis de plaat uitgeladen en toen Frea vroeg wat het had gekost sloeg ik me hard tegen mijn voorhoofd. Ik had de plaat per ongeluk op rekening laten zetten, maar heb bij Pontmeyer helemaal geen rekening lopen!
Even later stond ik dus wederom in de loods en ditmaal bij de kassa. De man die me geholpen had zei al: “wat zei je tegen je vriendin toen ze vroeg wat het kostte? Superservice bij Pontmeyer, het is helemaal gratis en ze zagen het nog voor je op maat ook!”

koekjes

Zoals de regelmatig terugkerende lezer weet is Frea bezig met Sonja Bakker. Dit betekent voor mij altijd extra veel eten, want behalve dat Sonja haar recepten en menu’s voor gezinnen met minstens 4 personen zijn bedoeld heeft Frea ook vaak de neiging om er vooral voor te zorgen dat het mij niet aan voldoende koolhydraten ontbreekt.
Zo had ze van de week weer een pak koek met diverse soorten koekjes gekocht. Ik heb ze even snel geteld en dat waren er dus maar liefst 35! Even snel rekenen wijst dus uit dat je zeker een maand met zo’n pak doet… Mensen die mij echter kennen weten dat ik met 1 koekje bij de koffie meestal geen genoegen neem, dus gelukkig voor Frea kan ze binnen 4 dagen weer een nieuw pak kopen, want het is al op. 🙂