Tomaten geplant

Voor onze housewarming hebben we van mijn moeder een aantal plantjes gekregen. Nou ja, plantjes… zaadjes, zand, potjes en een kas is wat we letterlijk kregen. Plantjes moeten het dus nog worden.
Ik vond het een prachtig kado omdat er een bepaalde symboliek van uitgaat. Als je de juiste voorwaarden schept dan kan een zaadje een prachtige plant worden, waar je later letterlijk de vruchten van kunt plukken.
Die voorwaarden zijn er dus, met als extra toevoeging wat water. Trek je dat door naar de relatie van Frea en mij en ons huis dan zijn ook al die ingredienten aanwezig. Dat brengt mij tot de volgende gedachte: zou een goede relatie niet vanzelf moeten gaan, als je maar zorgt voor af en toe een beetje water en de juiste temperatuur? Uiteraard moet natuurlijk de aarde goed zijn en moet je de zaak af en toe ompotten, maar toch is dat allemaal relatief weinig extra inspanning in een proces wat verder vanzelf lijkt te gaan.
Toch is het mooi om zelf dingen te laten groeien. Ik deed dat met heel veel plezier in de tuin van ons vorige huis en nu ook met deze plantjes.

Wehkamp reclame

Wehkamp heeft al maandenlang een heel irritante radioreclame. Eerst hoor je een heel druk xylofoon muziekje met een drukke mannenstem die aankondigingen brult en vervolgens een rustige vrouwenstem die hem onderbreekt met de boodschap: maak je niet druk joh.
Bij mij werkt die reclame echt averechts. De zender waar ik hem op hoor wordt omgezet naar een andere zender en ik maak een mentale aantekening om niets bij Wehkamp te bestellen.
Nu bedacht ik me om Wehkamp daarvan op de hoogte te brengen, dat lijkt me wel zo eerlijk want als ze nooit horen hoe irritant die reclame nou echt is blijven ze hem uitzenden.
Zoekend naar een contact adres op de Wehkamp site zag ik de mogelijk tot een live-chat met een medewerk(st)er. Even erop klikken en 1 minuut later kon ik mijn grieven uiten tegen iemand die zich bekend maakte als mevrouw de Wit. Ik informeerde haar netjes dat ik de reclame als irritant ervaar en voegde daar aan toe dat als niemand dit melde Wehkamp dit nooit zou weten. Ze bevestigde dit laatste en gaf aan het door te geven. Dat vind ik dan weer een knap stukje service.

Boksclinic

Gisteren heeft het detacheringsbureau dat mij tijdelijk verhuurt een boksclinic gehouden. Het was in vele opzichten afzien, maar omdat balans belangrijk is werd er ook heerlijk gerelaxed.
Het afzien begon door om 9 uur al te moeten aantreden in Allsports in Amstelveen, maar daar stond de koffie al te wachten. Rond kwart voor 10 waren alle 24 aanwezigen omgekleed en zaten we te luisteren naar een oud wereldkampioen boksen die ons voedingsadviezen gaf. Ondertussen werd bloed afgenomen om cholestrol te testen, werd je gewogen en werd je vet gemeten.
Het doel van dit alles is omdat deze groep van 24 man (waaronder 3 vrouwen) de Mont Blanc wil gaan beklimmen. Ik kom hier gauw nog eens op terug in een toekomstige blog.
Na het praatje en alle metingen kregen we het sportieve gedeelte. Eerst een warming up door wat rond te rennen en de spieren los te maken en daarna handschoenen aan en boks technieken aanleren. Leuk, maar erg vermoeiend. Iets met stoten en daarna een sigaretten peuk uittrappen en dat dan een aantal keren achter elkaar. Daarna nog even op de lopende band voor een hart-ritme testje en toen begon het relaxed gedeelte.
Er wachtten een knipbeurt, een massage en een pedicure op ons en ik heb ze me alle 3 ten deel laten vallen.

tv, dvd, camera, schotel en audio

Gisterenavond ben ik bij mijn ouders geweest. Al maandenlang hoor ik elke keer dat ik op bezoek ben dat ze problemen hebben om dvd’s te kijken, programma’s op te nemen of films af te spelen. Ze hebben een tv, dvd, videocamera en schotel op elkaar gestapeld staan en dit allemaal nog eens aangesloten op de stereo. Gewoon een aantal apparaten dus die de gemiddelde bovenmodale Nederlander in zijn huiskamer heeft staan.
Ik had met mijn vader dus afgesproken om de hele zaak een keer los te trekken en alles stap voor stap weer netjes aan elkaar te knopen. Zo gezegd, zo gedaan en na 2 uurtjes op de knieeen werkte de zaak weer. Het mooie was dat we toen we klaar waren 1 scart kabel overhielden die er voordat we begonnen wel nodig was geweest.
Mijn vader had netjes opgeschreven op welke standen alles moest staan om verschillende mogelijkheden te benutten en gelukkig weet ik nu ook hoe alles bij ze werkt zodat als ik volgende week weer kom eten en ze vergeten weer om de recoder op HDD te zetten ipv DVD of ze hebben de TV per ongeluk nog op AV3 staan ik mooi nog weet hoe ik ze weer uit de brand kan helpen.

koetsen en paarden

Soms zit ik te filosoferen en dan komen er dit soort gedachten langs:
Zouden de automobilisten van vandaag zich 200 jaar geleden per koets hebben laten vervoeren? Direct gevolgd door de vraag of de motorrijders daar dan tussendoor gallopeerden op de rug van hun paard?
Soms, gek genoeg meestal als ik in de auto zit, voelt het zo. Als ik op de motor zit heb ik dit soort filosofische gedachten niet. Dan is mijn hoofd vrij en leef ik. Niet alleen omdat ik kijk, maar ook omdat ik meer hoor, ruik en voel. Zittend op de motor en het net gemaaide gras ruiken bijvoorbeeld of de frisse geur van de eerste spetters regen na enkele droge dagen.

De isis is open

Zij die niet snappen waar de titel over gaat, hier volgt de uitleg.
De isis adventure is een bal-vormige puzzel. Een metalen bol met daarop een aantal ringen en een drukknop.
Als je het geval bestelt krijg je een prachtig doosje waar deze redelijk zware bal ter grootte van een tennisbal, maar dan minstens een kilo zwaar in zit. Je moet dan een instructie handboekje downloaden waarin 10 regels staan met aanwijzingen hoe je de isis kunt kraken. Deze instructies zijn wel versleuteld, met een code die op te lossen is door een frequentie analyse erop los te laten. Dit was al goed voor 2 avondjes puzzelen, maar toen begon de frustratie aangaande het openen van de isis zelf.
Uiteindelijk ligt het dingetje nu naast me op de bank. Het kraken heeft dus ook nog eens 2 weken geduurd.
Zie foto 🙂

Support beurs

Frea stond deze week 4 dagen lang op de support beurs in de jaarbeurshallen in Utrecht. De beurs waarin oplossingen worden aangeboden voor minder validen.
Zaterdag was de beurs voor het laatst en ben ik dus even komen kijken. Bij binnenkomst struikelde ik al bijna over de honden en werd ik gelijk bijna aangereden door een rolstoel rijder. Het zou deze dag vaker gebeuren dat ik moest uitwijken voor een rolstoeler of iemand die in een scootmobiel de hoek om kwam scheuren.
Ik vond het erg leuk om te zien waar het bedrijf waar Frea voor werkt nou allemaal voor staat. Behalve zij waren er ook diverse concurrenten, maar ook leveranciers en vandaag dus vooral veel klanten. Ik ben erg onder de indruk wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zorg.

diverse berichten

Dit bericht gaat gewoon over diverse zaken die ik de afgelopen 2 weken heb meegemaakt.
De reden dat ik even niet heb gepost is omdat ik druk bezig ben met mijn nieuwe baan. Het is meestal zo dat nieuw werk in het begin extra energie kost. Je moet ontzettend veel in je op nemen en als je dan ‘s avonds thuis komt ben je gewoon moe. In mijn geval stond mijn hoofd dus niet erg naar blogs schrijven. De avonden dat ik achter de computer zat zette ik mijn verstand gewoon op nul door een paar spelletjes te spelen op de laptop. Frea had voor 5 euro per stuk een paar spelletjes bij de lokale CD-winkel gekocht en daar zat ik me dus mee te vermaken.
Vorig weekend had ik een vriendenweekend. Zaterdag met Marco Amsterdam en zondag met Kelvin hier thuis gebleven. We zouden eingelijk naar de zwarte markt gaan, maar omdat ik er zondag ochtend achter ben gekomen dat ik geskimmed ben en dus beroofd van 3500 euro kon ik het me niet permiteren om “uit” te gaan.
Zo kon ik me ook niet tot het schrijven van een werkstuk voor school zetten. Afgelopen weekend, zondagmiddag nota bene kreeg ik eindelijk enige goesting tot werken hieraan. Het resultaat was wel dat ik met knallende hoofdpijn om half 10 mijn bed in dook. Zojuist heb ik het stuk afgemaakt.
Nog leuke dingen gedaan afgelopen afgelopen week? Bij Gert-Jan en Esmeralda gegeten 🙂 Gezellig en lekker.

Eten met oud collegas

Natuurlijk! Door die nieuwe baan blog ik te weinig 😉 Dus maar even de datum op 9 april gezet. Hehe.
Dinsdagavond 8 april uit eten geweest met de oud-collegae van een grote Telecommer. Inmiddels ruim anderhalf jaar geleden dat ik daar ben afgezwaaid, maar er was een klik en dus gaan we nog regelmatig met wat oud-gedienden uit eten.
Inmiddels zijn ze bijna allemaal uitgewaaierd naar andere delen van Nederland. Leuk om die verhalen te horen en dit moeten we vaker doen.
Zie ook: http://www.bartbaars.nl/?p=272 de blog van vriend Bart.