b2bcamping

Ergens loop ik al een tijdlang met een plan rond. Ditmaal is het een weekendje survivalen met wat vrienden in de Ardennen. Maar dan wel de nadruk leggend op Survival. In ons geval betekent dat dus geen water en vuur meenemen, maar daar zelf voor zorgen aan de hand van het SAS survival handboek. Omdat het natuurlijk een soort van camperen is heb ik alvast inkopen gedaan bij de lokale supermarkt. Voor 45 euro had ik o.a. een zelf-opblaasbaar matje, een zelfopblaasbaar kussen en een slaapzak waarin je als het vriest nog lekker warm ligt. Oh ja, voor dat geld had ik ook nog een EHBO trommeltje erbij. Zie hier het resultaat:

weer

Het tosti apparaat verspreidt een geur die aangeeft dat hij op temperatuur is. Even later liggen de tosti’s dan ook tussen de hete platen geklemd.
Het is zondagmiddag en het regent. Vanochtend hebben we gesport en nu tijd voor ontspanning. De Xbox staat aan en ik laat me in de digitale wereld van GTA4 overhoop schieten door mensen die ik niet ken. We moeten nog boodschappen doen, dus uiteindelijk slaak ik een diepe zucht en zet gefrustreerd de Xbox uit. Chagrijnig geworden rijden we naar een Albert Heijn in de buurt die gelukkig op zondag open is. Eenmaal binnen schrikken we van de drukte en mijn chagrijnigheid daalt echt naar het vriespunt. Halfverwege het boodschappen doen komen we langs de koffie automaat van AH, een briljante marketingaktie. Na de koffie klaart mijn humeur dan aanzienlijk op en voor ik het weet zijn de boodschappen gedaan. Ik denk terug aan gisteren. Ook al een redelijk rustige dag. Ik heb het huis eens goed schoon gemaakt terwijl Frea op de motor zat om te leren op de weg te rijden. Eenmaal thuis is het opeens half 4 ‘s middags. Dat krijg je als je in de weekenden steeds pas om 10 uur op staat. Maar de slaap die we door de week tekort komen moet ingehaald worden. De rest van de zaterdagmiddag lopen we op een industrieterrein rond en kopen we een tegel voor onder de gashaard en een plint voor onder het aanrecht. Overigens voelden we alsof we een complete keuken hadden gekocht. Met flessen wijn en een handdruk stonden we even later buiten bij de keukenconcurrent. Vervolgens hebben we een woonwinkel of wat bezocht en ons hart opgehaald aan de meubels. ‘s Avonds een paar afleveringen Lost gekeken.
Misschien heb ik vanavond ook even tijd om Lost te kijken?

Tomatentijd

Het is komkommertijd en dat is ook te lezen in het nieuws. Allerlei onzin berichten sieren de voorpagina’s van de diverse kranten. Ook in huize de Jong en de Ruijter is het onzin nieuws dat de kroon spant.
Inmiddels zijn onze tomatenplantjes namelijk omgepot van hun kleine 6 centimeter grote potjes naar 2 grote potten met een doorsnede van 25 centimeter. Ze hebben wel een kleine schok gehad en de groei viel daarom ook even 2 dagen terug, maar ondertussen zijn ze deze te boven en hebben ze een nieuwe groeispurt doorgemaakt. Nu dient een nieuwe zorg zich aan. Wie gaat er voor de planten zorgen als wij met vakantie zijn?! Help!

Treasure-seekers

Treasure-seekers is het laatste boek dat ik via bol.com heb gekocht. Het is vertaald uit het Duits in het Engels en het gaat zoals de titel al doet vermoeden over schatten die in de loop der tijd zijn kwijt geraakt en wel of niet zijn gevonden. Het boekje is in 1963 geschreven door het Koehlers Verlagsgesellschaft en voor het eerst gepubliceerd onder de titel: Schatzsucher. Het is alleen nog op de 2e hands markt verkrijgbaar.
De verhalen gaan over de beruchte piraat Captain William Kidd die zijn schat heeft begraven op een eiland. Ook Gengis Khan wordt aangehaald, maar zijn schat is nooit gevonden. Wiens schat ook nooit gevonden is, is die van Kapitan Störtebeker. Het verhaal beschrijft de spannende gevechten tussen het Hollandse schip de Bontekoe en de “Red Devil” tot aan de onthoofding van de kapitein en zijn bemanning. Maar ook Störtebeker’s schat is, met uitzondering van wat goud dat hij in de mast van zijn schip had verstopt, nooit gevonden. De kans voor ons west Europeanen om hem te vinden is groot, want de kans is groot dat hij hem op een eiland in “onze” wateren heeft verstopt, bijvoorbeeld op het eiland Neuwerk dat in het verlengde van de Waddeneilanden ligt. Maar ook het eiland Rügen of Beuchel maken een goede kans.
Wie weet wat je vindt als je gaat graven?

schoenen langs de snelweg

Waar komen ze toch vandaan? Schoenen langs de snelweg. Is deze vraag gekoppeld aan de top 10 van ergernissen in het verkeer? Op nummer 1 staat bumperkleven. Zou het dan zo Zijn dat iemand al klevend zijn schoen uittrekt en deze uit het raam naar degene voor hem gooit ten teken dat hij of zij er langs wil? Overigens zal hij het wel zijn want ik zie nooit een pump liggen.

Buuf

Onze buuf had ons uitgenodigd op de koffie. Bij haar thuis om ook haar 4 katten te ontmoeten.
Onze buuf is dus echt een type van het kaliber: “if you can’t be good, be coulourfull”, de lijfspreuk van Pete Conrad. Wie dat was moet je trouwens maar aan Leon Giessen vragen, die kan het je veel beter vertellen dan ik.
Enfin, we schudden elkaar de hand en ze begint direct over haar medische klachten, maar gelukkig ging het weer goed met haar en ging het gesprek daarna al gauw over de katten. Vervolgens vertelde ze over haar zoektocht naar de Silvain IJM 116, een oud wrak waar haar opa mee ten onder is gegaan en dat nooit gevonden is. Dat intrigeerde mij dan weer heel erg. Ik vond het erg leuk om eens nader kennis te maken en de buuf is een hele aardige, lieve vrouw.

tomaten plant update

De planten groeien met de dag centimeters!
Drie dagen terug waren ze zo groot als op deze foto. Inmiddels zijn ze bijna 10 centimer hoog! Het ziet er naar uit dat ik tweede pinksterdag even een bezoekje aan het tuincentrum moet brengen om 25 centimeter brede potten te kopen waar ik de mooiste naartoe ga ompotten.
Meer tomaten nieuws volgt.

wat zat er in het bier?

Gisterenavond heb ik gesport direct uit het werk. Best afzien met zulk warm weer trouwens. Daarna gegeten.met een biertje erbij. 5 minuten na het eten ging mijn lichtje uit. Het was nog geen 9 uur. Even op de bank liggen en 2 uur later werd ik wakker. Nog een half uur later ben ik mijn bed ingedoken en werd vanochtend om half 9 pas weer wakker. De hele dag vraag ik me nu al af wat er in dit biertje zat.
Deze blog is geschreven vanaf mijn blackberry.