USA

Ik moet even posten dat ik van 13 Augustus t/m 19 Augustus in Amerika (omgeving San Francisco) zit voor het werk. Dat betekent dat ik vrijdagavond, zaterdag de hele dag en zondag ochtend San Francisco onveilig ga maken 🙂 Woensdag – Vrijdag is het natuurlijk eerst werken. Ik heb er zoooo’n zin in!!

de snoeppot

Op het werk heb ik een snoeppot neergezet. Het is bij verschillende mensen namelijk zo dat je altijd maar koekjes of snoep kunt pakken als je bij ze langs komt op de kamer. Omdat ik bijna nooit koffie haal voor anderen, maar wel dankbaar van hun diensten gebruik maak heb ik nu besloten om ook eens een pot snoep neer te zetten. 3 Zakken Napoleons gingen er in en ik denk dat ie eind van de week leeg is.
Ik heb maar ff een fotootje gemaakt.

Het schip in

De vader van Frea heeft een bootje gekocht. Een motorsloep. Gisteren zijn we gelijk eens wezen kijken. Frea eerst en omdat ik vooraf nog even wilde sporten ben ik wat later die kant opgereden. We hebben gelijk een tochtje gemaakt en op ons gemakkie tuften we even later over het Noord Hollands kanaal onder begeleiding van kapitein Jochem die ons alle ins en outs van de boot liet zien. Voor een boot van 4 meter vond ik dat er best nog wat techniek in lag.
Het enige nadeel is het zeil dat je er na afloop overheen moet gooien als je weer aangemeerd ligt.
Maar ik hoop dat we binnenkort nog eens een leuk tochtje gaan maken.

over de schutting

Als je iets over de schutting wilt gooien, dan moet je er natuurlijk eerst eentje plaatsen. Dat heb ik dus gisteren bij Marco en Marlies gedaan. Met Nol en Marco zijn we tussen de buien door druk in de weer geweest om de kant en klare schuttingdelen aan de door ons in de grond geslagen palen vast te maken.
Nol had een hoop gereedschap meegenomen en dan is zo’n klusje rap geklaard. Vervolgens zijn we lekker uit geweest in restaurant Poelzicht en hebben we een setje startkabels gekocht omdat ik (weer) de lichten vergeten was uit te doen.
Het gooien hebben we verder trouwens maar achterwege gelaten. We lagen al niet zo goed bij de buren omdat Nol liep te gooien met een houten stok dat achteraf een “beeld met emotionele waarde” bleek te zijn

Sport

Ik tuur door het raam naar binnen de zaal in.
Daar staan ze allemaal op een rij. De kickboksers.
Twee aan twee per zak. Eén houdt de zak tegen terwijl de ander er tegen aan slaat. Tussendoor loopt Irma, de trainster. Met luide stem telt ze telkens tot 10 en bij elke tel halen de sporters hard uit richting de zak.
Ik scan de gezichten van de mannen, vrouwen, jongens en meiden die opgesteld staan in de zaal. Dan zie ik Frea ertussen staan. Met felle uithalen ramt ze in op de bokszak. Ik kijk naar haar en ben blij dat ik het niet ben op wie ze staat in te beuken. De klappen zullen al moeilijk te pareren zijn, maar na 3 klappen geeft ze ook nog een trap. Als de bokszak een mens was geweest zou de persoon nu dubbelgeslagen liggen omdat op die hoogte waarschijnlijk zijn nieren zaten.
Dan heeft Irma tot 10 geteld en Frea kijkt naar waar ik sta. Alsof ze wist dat ik naar haar keek. Ze glimlacht naar me en ik grijns terug. Ik ben trots op haar.
Het is nu de tweede keer dat ze in het kickboks team van Bob Schreiber les heeft en na de les schrijft ze zich definitief in. Als we samen naar de auto lopen na afloop van haar les neem ik me voor om voorlopig even geen ruzie met haar te maken.

handdrukken

Netwerken – hoeveel handdrukken ben jij verwijdert van…..?

“Op een dag realiseerde journalist Henk Hofland zich dat hij maar één handdruk verwijderd was van Adolf Hitler: hij had prins Bernard een hand gegeven en die had Hitler nog de hand geschud. Hoe klein is de wereld?” (Uit het tijdschrift Hollands Diep nr. 2).

Hoeveel handdrukken ben jij verwijdert van bijvoorbeeld President Bush, of koningin Beatrix?

Ik heb zelf bijvoorbeeld een keer de hand geschud van de minister-president en ben dus 1 handdruk verwijdert van de koningin, Nelson Mandela, de dalai lama en weet ik veel hoeveel invloedrijke mensen.

Dus hoe groot is jouw netwerk?

Bedenk je eens het sneeuwbal effect als je die handdrukken ook echt kunt benutten, bijvoorbeeld als je iets doet, iets zoekt of vraagt, het is zo de wereld rond. Het schijnt zo te zijn dat je in drie stappen minstens 20 miljoen mensen kunt bereiken (uit netwerken werkt van Rob van Eeden).

North Sea Jazz 2008

Ik zei vorig jaar al in mijn blogs dat ik er weer bij wilde zijn en dat was ik dus ook! North Sea Jazz 2008. Grappig is dat ik het dit jaar heel anders heb beleefd dan vorig jaar. Toen beperkte mijn aanwezigheid zich vooral tot in de kleine zaaltjes en dit jaar ben ik vooral in de grote zalen geweest. De oorzaak? Een geweldige line-up!
Zaterdag ben ik alleen geweest dankzij Toyah die een gasten-pas voor me had geregeld. Alenig liep ik lekker rond en ben vooral in de tenten buiten gaan kijken naar diverse optredens. Ik was erg onder de indruk van 4Beat6 die een tap-danseres hadden die als het ware drumde met haar schoenen. Leuk optreden waar ik erg van genoot. Een ander hoogtepunt zaterdag was Chaka Khan, die vrouw heeft een dijk van een stem die me erg raakte ook al is haar muziek niet echt mijn ding. Daarna ging ik huiswaarts en beleefde nog een kort avontuur op de parkeerplaats omdat ik de lichten van Frea haar Alto had laten branden. Het tientje parkeergeld was het dubbel en dwars waard omdat 1 van de bewakers thuis even startkabels ging halen.
Zondag was heel anders. We begonnen met Alicia Keys. Wat een swingend optreden van dit multi-talent. Vervolgens een compleet optreden van Diana Krall, zo verschrikkelijk zuiver en strak!
Andere hoogtepunten waren: Buddie Guy en Mark Ronson. We hebben ook nog even bij Ryan Shaw staan kijken waar Frea erg van onder de indruk was. Het was een top-event!! En ook nu beloof ik: volgend ga ik weer!

Haren

Ik wordt er gek van. Waarvan? Haar. Niet dat ik zonder zou willen, ik ben blij met wat ik heb, maar het zou wel wat minder hard mogen groeien. Daar zit hem de kneep.
Soms heb ik het gevoel dat ik een schema op moet hangen wanneer ik wat bijwerk.
Kapper: elke 2 weken.
Sik: elke 4 dagen (krijg ik een sik van)
Bakkebaarden elke 6 dagen
Baard: dagelijks (eigenlijk 2x per dag om het glad te houden)
Nek: elke week
Dan heb ik het nog niet eens over de plekken die je als moderne man ook mee zou moeten nemen.
Maar je doet er niets aan. De scheermessen fabrikanten doen goede zaken met me. Zou ik als grootverbruiker korting kunnen vragen? 😉

Nutteloze campagne

De nieuwste campagne van de overheid in het verkeer is ditmaal een aktie tegen slaaprijders. Slaaprijders… ik vraag me gelijk af wie er om mij heen in het verkeer met zijn kin op zijn stuur ligt terwijl ik spiedend om heen kijk als ik in de auto zit. Gelukkig, op dit moment niemand.
Hoeveel doden vallen er jaarlijks eigenlijk door slaaprijders? Vast veel meer dan doden door drankgebruik, slechte fietsverlichting, geen gordels, opgevoerde brommers of andere zaken. Blijkbaar vallen er door slaaprijders meer doden. Een half uurtje googelen levert weinig informatie op. Wat ik inmiddels wel weet is dat je na 2 uur rijden een kwartierje rust moet nemen. Maar ja, dat wist ik al want dat had ik al van mijn vader geleerd toen we 20 jaar geleden met de caravan naar Frankrijk tuften.
Enkele dagen later lees ik op nu.nl dat minister Eurlings de ambitie heeft uitgesproken om de 791 verkeersdooden voor 2020 terug te dringen naar 500. Lekker, zo kan ik het ook. De minister blijft echt geen 12 jaar zitten, dus in 2020 kunnen we hem niet meer helpen herinneren aan zijn boude uitspraak. Ik weet nu in elk geval wel waar die rommel op die borden langs de snelweg dus vandaan komt.
Jammer hoor. Als ik nu naar Heerlen in Zuid-Limburg wil rijden moet ik een kwartier voordat ik er ben van de minister de auto aan de kant zetten. Natuurlijk is er als mijn alarm na 120 minuten afgaat nadat ik in de auto ben gestapt geen parkeerplaats in de buurt te vinden, dus wat moet ik dan doen? De auto langs de kant van de weg zetten? De minister heeft het immers gezegd. Ik vraag me af wat de agent er van zegt als hij op mijn raampje tikt terwijl ik naast de snelweg stil sta.

Maar ze zijn er wel! Slaaprijders. Gisteren toen ik naar het werk reed zag ik er heen. Die was wel wakker op dat moment, maar ik wist dat het een slaaprijder moest zijn. Er hing namelijk een dromenvanger in de auto. Je weet wel, zo’n rond Indiaans raamwerkje met 3 veren er aan. Ik kreeg het toen ik het zag flink warm. Je weet maar nooit, voor hetzelfde geldt vallen ze in slaap en geven ze per ongeluk plankgas. Ik zag mezelf al met een whiplash in het ziekenhuis liggen.

Wat ik hoop is dat de slaaprijders precies bij de borden van de minister in slaap vallen en zo: hoppa! het bord van de minister omver rijden. Dan zijn we van die troep ook weer af.