30000 pepernoten

30.000 Pepernoten zien er ongeveer zo uit. Jawel, de Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en ook bij mijn nieuwe werkgever zijn ze al langs geweest. Oh ja… de receptie stuurde gelijk een mailtje dat ze klaar stonden met het verzoek of ze even binnen een dag opgegeten konden worden. Eet smakelijk!!

De 4 regels…

1. Niet binnen piesen of poepen tenzij op de bak
2. niet op het aanrecht
3. geen voedsel van uw broeder stelen
4. nee = nee

Zij die ons kennen weten dat deze 4 regels voor onze katten gelden…
Alles, werkelijk ALLES mogen ze… als ze deze 4 regels maar nakomen…

Waarom is dat nou te veel gevraagd? Dagelijks (met hun 3 dagen maaltijden per dag een kans van 1 op 3 dus) moet ik de zwarte vertellen dat als zijn bakje met voer leeg is hij niet zijn broertje opzij moet duwen om hier ook nog een vorkje mee te prikken.
Niet op het aanrecht? Hoe vaak hoor geen bons als 1 van de 2 weer in de keuken rondloopt?
Nee = nee? Niet voor een kat. In praktijk is nee vaak gewoon net zo lang proberen totdat het mogelijk toch een ja wordt. Gezien de gevoeligheid van Frea voor grote kattenogen werkt dit vaak bij haar, dus blijven proberen he? Mijn heropvoeding door tijdens het koken de heren netjes 1 voor 1 naar buiten te sturen werkt dus niet.

Gelukkig, gelukkig! Regel 1 gaat vaak goed, maar heel, zij het echt heel soms wordt ook die met voeten getreden. Zoals vandaag dus… Mopperend ruimen we de zooi dan maar op en elke keer weer denk ik: 4 regeltjes maar… 4 kleine regeltjes en verder mogen jullie alles …

De zwarte wagen

Eenzaam en verlaten staat hij op de parkeerplaats. De zwarte renault met ingedeukte gril. Hoewel de parkeerplaats altijd overvol is zijn de plekken links en rechts van hem leeg, alsof er besmettings gevaar is. Het bevreemd me maar ook wij zetten onze auto niet naast dit ongeluksgeval. Een interessante case voor de psychologen onder ons.

top 5 foute James Bond scenes

Wie helpt? Wat is jouw meest foute herinnering aan een van de Bond films?

Als verjaardagskado heb ik ook een aantal kaartjes voor James Bond – Quantum of Solace gekregen. Zaterdagavond zijn F en ik met Marco en Lies dus naar Tuschinski geweest. Eerst lekker gegeten bij Harkema. Een apart restaurant. De kaart was redelijk bepert, maar erg goed. In het teken van het seizoen en dat zie ik altijd graag. (Vooral in de herfst: wildseizoen). Na het eten nog even koffie gedaan boven de Escape in cafe de Kroon (mentale aantekening: aanrader).

Na afloop van de film nog meer koffie gedronken en toen kwam de nabespreking. Veel aktie, snel verhaal, foute stunts.
Dat zette me aan het denken over de meest ongeloofwaardige bond stunts:

1. de auto die op zijn zijkant door een steeg heen rijdt.
2. Bond die vanaf een berg springt met zijn motor en al vallend in een onbestuurbaar vliegtuig klimt.
3. de auto die onzichtbaar wordt.
4. Bond die met het Bond-meisje uit een vliegtuig springt met 1 parachute en die 10 meter boven de grond pas open trekt.
5. Wie helpt?

De verjaardag :)

Mijn 33e verjaardag was echt gezellig 🙂 In kleine kring hebben we hartige taarten gegeten en geleidelijk aan druppelde het bezoek binnen. Ik ben weer erg verwend. Mijn wensen lijstje met kado’s is opeens gehalveerd omdat ik een groot aantal dingen heb gekregen die ik graag wilde hebben.
Omdat we redelijk ver van de rest van de familie wonen kon ik mooi een aantal dingetjes laten zien zoals bijvoorbeeld de werkende gas-kachel. Aan het eind van de avond hebben we de stoelen er omheen gezet en met Marco en Jochem een beetje zitten meimeren.
Uiteindelijk werd het niet heel laat en daar was ik best blij om. Ik had 5 aspirines achter mijn kiezen en de halve dag geslapen omdat ik behoorlijk verkouden was. Volgend jaar qua gezondheid beter 😉
Ik vond het echt leuk.

bijna 33, terugblik

Mijn laatste uren van mijn 32-jarige leeftijd zijn ingegaan. Bij de sportschool stond ik de laatste tijd al te twijfelen als je je leeftijd moest invullen op het apparaat zodat het ding weet hoe hard je mag gaan.
Nu ben ik bijna 33 en tijd voor een kleine terugblik.
Momentje, ik schenk mezelf eerst eens een whiskey in. Van de week heb ik een nieuwe fles Dhalwinnies gekocht en dit is een mooi moment om die eens aan te breken. Bovendien kun je melancholische blogs het beste schrijven met een borrel op. Dat doet me trouwens denken aan mijn moeder, die met een paar glazen wijn op de mooiste gedichten kan schrijven.
Goed…
Ik denk dat 32 een van mijn betere levensjaren is. Ik merk dat ik ouder ben en ook wat milder. Het afgelopen jaar ben ik nog wel zoekende geweest naar mezelf op bijvoorbeeld zakelijk vlak. Dat heeft geleid tot 2 nieuwe banen en een bijna carriere switch naar een ambtelijke funktie. Maar het was een relatief rustig jaar. De jaren hiervoor weet ik nog dat ik weinig zin had om iets met mijn verjaardag te doen vanwege roerige tijden ivm verhuizingen.
Enfin… even de hoogtepunten op een rijtje?
Vakantie Toscane.
Eindelijk in Amerika geweest (met als topper de Monterey county fair)!
Een jaar fitness volgehouden.
De Isis opengekregen.
2 Nieuwe banen, waarbij ik heel veel leuke nieuwe mensen heb mogen leren kennen.
Verhuizing nieuwe eigen huis.
Semi-survival vakantie georganiseerd.
Diverse concerten.
Pokerdag @vincent.
Mijn talent (golf) ontdekt.
En natuurlijk al die andere leuke dingen die ik niet noem maar wel gedaan heb.

Ik kan het niet precies benoemen, ondanks of misschien dankzij de Dalwhinnies, maar mijn 32 zijn was een topjaar. Ik hoop dat 33 zijn me ook zoveel goeds brengt.