Koninginnedag 2009

Nederland is op dit moment in rouw gedompeld vanwege het optreden van 1 enkele onverlaat. Elk uur komen er nog steeds nieuwe feiten binnen sinds een 38 jarige man vanmiddag vroeg inreed op de menigte en daarmee zeker 5 mensen vermoordde.
Ook de Mexicaanse griep heeft vandaag Nederland bereikt, maar nog geen slachtoffers gemaakt.

Dan nu hoe mijn dag was… Goedkoop. Tenminste, we hebben wel veel geld uitgegeven maar dan ook enorm veel gekocht. Geen nutteloze items waar ik zwaar over onderhandeld heb met de kinderen en thuis weggooi. Dit jaar heb ik alleen de ondernemende kids en muzikanten gespekt. Een leuke die opviel waren de jochies met hun rooster van spijkers en touw waar je dan een pingpong bal in moest gooien met kans op een prijs als hij in een winnend vakje viel.
Dit jaar zijn met name de moeders gespekt! We hebben ze van al hun babykleertjes ontdaan. We zijn vamiddag thuis gekomen met 2 enorme tassen vol met 80 stuks!

De hut

Achter ons huis, op een braakliggend terrein is de lokale hangjeugd al enige tijd druk bezig met een hut. Ik kijk er met bewondering naar, want toen ik 17 was heb ik nooit zo’n mooie hut weten te bouwen. Eerlijk is eerlijk, ik deed het dan ook in mijn eentje en had niet het materiaal ter beschikking wat de 20 jongeren in mijn achtertuin hadden. Ik heb ze nota bene zelf nog een paar oude tuinstoelen gegeven.
In elk geval: gisterenavond was iemand het zat. De jongeren trokken namelijk nogal de aandacht door af en toe een vuurtje te stoken. Dat vuur werd elke keer groter en groter totdat de brandweer het zat was en ingreep.
Nu ligt er nog een zwartgeblakerd stukje grond en ligt de hut volledig vernield uiteen gereten verspreid over het land. Stiekum hoop ik dat ze aan wederopbouw gaan doen.

wie de schoen past..

trekke hem aan luidt het gezegde.
Vanochtend had een van onze geliefde katten in Frea haar schoen gepiest. Ik heb wel een vermoeden welke van de twee, want die rooie zat heel schuldig te mauwen.
Dit is al de 2e keer en Frea en ik hebben er vanmiddag een discussie over gevoerd. Helaas zijn we er niet uit, want we blijven beiden bij ons standpunt en weten de ander niet te overtuigen.
Frea kijkt naar de praktische kant en zeg dat ze altijd in haar schoenen piesen omdat die zo lekker laag zijn. Ik ben er daarentegen van overtuigd dat ze weten dat ze het bij mij niet hoeven te doen omdat ik die schoen een hun neus vastbind en dan de hele dag ga werken. Als ik dan thuiskom knoop ik ze weer los en gaan ze zonder eten ook nog eens naar bed. Oftewel: wie de schoen past, krijgt hem op zijn neus.

Vakantie 2009

Dit jaar 2 weken vakantie als het meezit.
Eerst een weekje het huis schilderen en daarna een week weg. Nou net die tweede week is zo moeilijk. Wat gaan we doen?
Ik heb een lijst gemaakt met leuke dingen waar ik wel zin in heb:
– een kook-cursus
– een dagje varen
– een dag fietsen
– een dagje golf
– een dag met een boek op een stretcher
– een wandeling met de boswachter
– een nachtje in een kasteel

Het lijstje zal nog wel veranderen. Waarschijnlijk wordt er veel in geschrapt 😉

De motor

Deze week ben ik bijna elke dag met de motor naar het werk geweest en heb fantastische rij-ervaringen opgedaan.
Elke keer als ik bij 120 het gas loslaat en terugval naar 100 km/uur hoor ik de motor grommen alsof hij het er niet mee eens is. Ook het filerijden gaat enorm soepel. Losjes glij ik met fiets en al langs het lint met stilstaande autos. De bochten gaan zo soepel dat ik me eigenlijk besef dat ik 2 jaar geleden al zo’n motor had moeten kopen. Maar dat natuurlijk al mijn motorgenot teniet doen dat mijn vorige fietsen me wel gegeven hebben.

Zondagavond heb ik de fiets samen met Marco eens goed getest. Op een rustig weggetje ergens in de weilanden trek ik hem eens echt goed open en in zijn 2e versnelling bij 9000 toeren voel ik me bijna van de fiets afglijden. Dat weten we dan ook weer en moeten we maar niet te vaak doen. Overigens is het een geruststelling dat je bij zoveel toeren nog geen 110 km/uur rijdt. Je staat dus zo weer stil. Die snelheid haal je overigens in 4 seconden. Dat dan weer wel.

Bril

Woensdag is Martin Bril overleden. Een door mij bewonderd schrijver, maar ook zijn stijl sprak mij erg aan. Martin, het ga je goed. Ik wens ook zijn gezin dat hij achterlaat veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Rijbewijs

Soms is iets kwijt en vind je het weer op een onlogische plek. Mijn rijbewijs bijvoorbeeld.
In de binnenzak van mijn zwarte colbert die ik al een maand niet meer aan heb gehad. Toch zweer ik dat ik vorige week mijn rijbewijs nog had…

motor weekend

Dit weekend stond opnieuw in het teken van de motor. Zoals ik 11 februari al aankondigde wilde ik de Wildstar verkopen. Dit is dan ook gelukt! Vorig weekend was er al een kijkafspraak en zaterdagochtend is ie opgehaald. Knetterend en knallend zie ik hem de hoek van de straat om rijden en weg is ie. Ik ga snel naar binnen.
Later zit ik in de trein op weg naar Nijmegen. Zo kom je er nooit en nu voor de 3e keer in anderhalve maand tijd. Ditmaal ga ik een kijkje nemen bij een nieuwe motor. Ook deze afspraak staat al enkele dagen. Als ik de fiets later klaar zie staan word ik toch weer blij. Ik maak een proefrit en weet dat dit hem gaat worden. Dan rijden we samen naar huis. Als een blauwe streep zoef ik over de weg.
De Kawasaki ZX9R. Een beauty.ALGEMEEN
Model Kawasaki ZX-9R Ninja 1998
Categorie Sport
MOTORGEDEELTE
Type 899 cc, water gekoeld, 4 – cilinders in lijn, 4-takt
Boring x slag (mm) 75 mm x 50,9 mm
Kleppen 4 kleppen per cilinder
Vermogen 143 hp (106.6 kW) @ 11000 tpm
Max. koppel 101 Nm (74.5 ft. lbs) @ 9000 tpm
TRANSMISSIE
Versnellingsbak 6 versnellingen
Eindoverbrenging Ketting
WIELEN
Banden voor 120/70-17
Banden achter 180/55-17
Remmen voor dubbele 296 mm schijven met zeszuigerremklauwen
Remmen achter enkele 220 mm schijf met enkelvoudige remklauw
AFMETINGEN
Zithoogte 810 mm (31.9 inches)
Wielbasis 1415 mm (55.7 inches)
Tankinhoud -reserve 19 l (5 gallon US)
Drooggewicht 183 kg (403.4 pounds)

Sesamstraat naar half 7

Ik zit al enkele minuten na te denken wat ik nu moet schrijven. Hoewel ik deze blog altijd zo neutraal mogelijk wil houden: ik zal bijvoorbeeld nooit mijn politieke kleur hier bekennen, wil ik jullie wel meedelen dat ik Greenpeace maandelijks financieel steun en dat ik zojuist de petitie op www. sesamstraatnaarhalfzeven.nl heb getekend. Behalve je naam en email adres moet je dan ook een tekstje geven. Ik lees eens terug wat anderen schrijven.
“Vind ik ook” lees ik.
Ene Joella schrijft: “vind het erg leuk moet om half zeven”.
Ik probeer me niet te ergeren aan het gebrek aan interpuncties want dit gaat immers om een goed doel.
Heidi wil gelijk een zondebok aanspreken: “Wie is mag ik de schuld geven van het doorhalen van de oh zo waardevolle dingen binnen een gezin? Deze persoon heeft vast geen kinderen…
Half 7!”

Ik probeer zelf eens een aantal stellingen. Het moet grappig zijn en gevat, maar weer niet te…
“Sesamstraat moet naar half 7 en studiosport weer naar 8 uur. En DWDD naar 10.30 uur.”, probeer ik te grappen.
Na nog een aantal pogingen geef ik het op. Zoiets zal een ander nooit citeren op zijn blog. Dan kan ik nog beter de punten, komma’s en hoofdletters vergeten dan heb ik nog een kans dat ik misschien door de Telegraaf geciteerd word.
Uiteindelijk schrijf ik:

Sesamstraat moet weer naar half 7!
Groetjes aan Tommy en Ieniemienie en aan mijn moeder en tante Bep.

Als ik op verzenden klik verwacht ik mijn tekst bovenaan te zien. Wacht even! Dat is niet mijn tekst! Ik scroll naar beneden en zie dat ik al bijna onderaan de pagina sta. Nog 2 commentaren van anderen en ik sta al op de 2e pagina.
Ik heb te lang gewacht… nou zal ik waarschijnlijk ook niet meer geciteerd worden. Grr.

blog in boekvorm

Voor op mijn verjaardaglijstje 🙂
Het is me gelukt om via http://www.blogbooker.com/ mijn ge-exporteerde blog om te zetten naar een PDF formaat waarij de data netjes zijn omgedraaid. In een blog staat de meest recente datum bovenaan en in een boek begin je altijd bij de “oudste” datum.
De volgende stap is om via http://www.lulu.com/ mijn PDF in een eenmalige uitgave van een boek te zetten. (kosten 37 EU)