Europa hoe het dan echt zit.

De nationale overheden bepalen zelf hoe veel macht ze over dragen aan europa. In feite hebben onze keuzes in het verleden dus alles te maken met de koers die is ingezet en ga ik toch stemmen om erger te voorkomen. Bij de landelijke verkiezingen zal ik de volgende keer het europese programma goed in de gaten houden. Nu alleen nog bepalen welke partij dit keer mijn gevoelens het best behartigd.

De cavalerie

Als je dan op de steiger staat, moe van 3 lange dagen schoonmaken, ontvetten, schuren, schrapen, lakken, verven en kitten ben je heel blij als je vrienden bellen en zeggen dat ze zin hebben om te komen helpen!
Vrienden, deze blog is een ode aan jullie.
Dank.

stemmen voor Europa 2?

Nog een keer proberen.
Ik wil toch iets meer weten waar de EU nou voor staat om mijn keuze om te gaan stemmen te heroverwegen.
Daarom surf ik naar http://ec.europa.eu/ en kijk ik naar de voordelen die Europa biedt volgens eigen zeggen van deze website.
– Europese films worden gesubsidieerd. Leuk… Tsjonge, jong. 755 Miljoen EU in 6 jaar weg te geven? Ik kan niet anders dan denken waar dat geld vandaan moet komen. Dan hebben we het nog niet over de mensen die betaald worden om al die filmaanvragen te onderzoeken of ze wel aan de criteria voldoen die ongetwijfeld bij subsidieaanvragen behoren.
– Producten meenemen. Als je nu Europa binnenkomt mag je voor 400 EU spullen meenemen ipv voor 175 EU. Nou, lekker veur je denk ik gelijk. 400 EU is nog niets… Koop maar eens een digitale spiegelreflex camera in Japan, dan ben je gelijk 1000 EU kwijt.
– Recht op garantie binnen de Europese landen. Oftewel als je via internet iets koopt en het gaat stuk kun je garantie terugkrijgen. Haha! Laat me niet lachen, want de volgende regel luidt als volgt: Let wel: indien het is aan te tonen dat het gebrek buiten uw schuld ligt. Nou, ook weer lekker veur je. In Nederland alleen al is het behoorlijk ingewikkeld om dat aan te tonen. Ik zou het nooit durven proberen om met Italie te bellen dat mijn geimporteerde wijn bedorven is en dat het niet mijn schuld is!

Ik besluit om nog iets verder te klikken en krijg een top 10 van dingen die Europa in 2008 heeft verwezenlijkt.
Met woorden als: regels, verplichten, moeten, beperkingen en beleid word ik om de oren geslagen.
Het woord subsidie komt in de top 10 slechts 2 keer voor…

Is er dan helemaal niets positiefs te melden? Jawel: ergens verborgen vind ik ook nog een linkje naar een database met producten die allemaal niet aan de Europese richtlijnen voldoen. Ik slik mijn woorden over markt-protectionisme in om niet cynisch te lijken.

Mijn eindconclusie is tot op heden nog steeds: De EU lijkt mij gewoon een extra platform dat bepaalde individuen de ruimte biedt om andere mensen te kunnen “peoplen”. Onder het mom van kleine beetjes subsidie wordt er een groot orgaan heel veel ruimte geboden om het volk vooral te vertellen wat ze NIET mogen doen.

keuzes, keuzes

Ik zit te lezen over de rechten en plichten van het kind. Als niet getrouwde vader zul je je er goed in moeten verdiepen want het volgende BELACHELIJKE feit kan zich anders voor doen:

Als je niets doet en je bent de biologische vader van het kind dan moet je wel in de kosten van het levensonderhoud van het kind voorzien, maar je hebt geen gezag over het kind.

Oftewel, je MOET betalen, maar je hebt er NIETS over te zeggen!

Ik kan alleen maar meewarrig mijn hoofd schudden. Hoe typisch is dit voor de tijd waarin we leven.

stemmen voor Europa?

Waarschijnlijk niet. Het referendum over de Europese grondwet staat me nog helder voor de geest. Het volk zei “Nee” en onze ambtenaren maakten daar gewoon een “Ja” van.
Ook de kabinetsformatie van Balkenende II die 125 dagen duurde. Het volk had gekozen voor CDA en PvdA als grootste partijen en die zouden dus moeten regeren. Ook hier legde de regering de wil van het volk naast zich neer en koos voor: CDA, VVD en D66. Overigens had dit als gevolg dat D66 enige tijd later 3 ministers terug trok en daardoor een kabinetscrisis veroorzaakte.

Waarom zou ik dan gaan stemmen als ze toch doen wat ze zelf willen?

239 km

Tweehonderdnegenendertig kilometer kan ik rijden op 1 tank benzine met mijn motor.
Daarna sta ik stil langs de kant van de weg en moet ik het kraantje op “reserve” zetten.
Dit overkwam me gisteren. Goed om te weten.

St Bernardus

Afgelopen zaterdag hebben we bij Marco en Marlies gegeten. Asperges, heerlijk. Als verrassing had Frea wat te drinken mee genomen om de gezellige sfeer nog iets kracht bij te zetten. Dit drinken bevatte onder andere 2 biertjes van Sint Bernardus en groot was mijn verbazing toen Marco vertelde dat dit eigenlijk hetzelfde recept is als het bier van de abdij Sint Sixtus. Ook wel bekend van het heerlijke trappist bier. Een googletje later en dit werd inderdaad bevestigd.
De smaken PATER 6 – PRIOR 8 – ABT 12 zijn dus degenen waar ik de komende tijd naar op zoek ga. Nu eerst dus een gesprekje met Frea waar ze dat bier gekocht heeft.

Ster gevonden?

Voor een nieuw programma deed ik de pre-jury. We zijn op zoek naar nieuw presentatie talent en hebben daar een soort ludiek idols jasje omheen gehangen. Dit betekent een vleeskeuring waarin het kaf van het koren gescheiden gaat worden.
Mijn taak was om de dag van tevoren een 3-tal netwerkjes neer te leggen waaraan 8 computers en 3 printers werden gekoppeld
Op de dag zelf was ik dus aan jureren. Dit betekent 150 meiden scannen en aangeven welke door mag naar de tv-jury en welke niet. Bij de meesten zag je gelijk of dit de nieuwe Katja was of dat het niet was wat we zochten. Ik had een hele leuke dag en als ik de diverse hyves pagina’s teruglees over het programma hadden heel veel mensen het naar hun zin.