Twitter

Goed, ik had altijd mijn mening klaar over twitter terwijl ik het eigenlijk nooit gebruikt heb. Het is een hype en om er echt een goede beeldvorming van te krijgen ga ik het eens proberen.
Ik heb dus een accountje aangemaakt en een twitter client op mijn GSM ingesteld. Gelijk even integreren op deruijter.org ook maar. Oh, dan moet ik eerst even upgraden van versie 2.6 naar 2.8. Nou goed dan maar… dat is weer een uurtje werk. Toch gaat het sneller dan gedacht. Inmiddels zit er een hele mooie upgrade functie in waarmee ik ook al mijn widgets van deruijter.org kan upgraden. Dat gaat vanaf nu helemaal snel.

Inmiddels kun je dus mijn twitterberichten rechts op mijn site volgen. Ook gelijk maar de xs4all berichten. Ik wilde ook graag Megan Fox haar twitters volgen, maar er zijn er zoveel en ze beweren allemaal de echte te zijn! Dus dat laat ik maar even achterwege. Ook Hale Berry en Eminem twitteren niet voor zover ik snel kon zien…

Eindelijk een hangmat

Donderdagavond heb ik een vriend van me helpen verhuizen. Er moest een monsterlijk grote bank 6 verdiepingen hoog naar zijn nieuwe penthouse worden versleept. Via de trap(!).
Waar hij nu woont heeft hij een prachtig uitzicht. De ondergaande zon scheen heerlijk op zijn terras en de daarachter gelegen woonkamer in. Op dat terras heeft hij een hangmat staan. Dat zag er zo heerlijk uit dat ik terstond de volgende dag ook een hangmat heb gekocht. Dat is namelijk al jaren een gekoesterde wens. Hoewel we door onze schutting niet zo’n ver uitzicht hebben als Kelvin wil ik jullie toch mijn uitzicht niet onthouden:

De TV

Vanwege niet nader te noemen omstandigheden konden wij enige tijd alleen maar Nederland 1,2 en 3 ontvangen. Vanavond is dan eindelijk Digitenne van KPN gearriveerd en na het eten lag ik voor de TV om de mediabox aan te sluiten. Binnen een half uurtje denderde het digitale, commerciele televisie geweld weer de huiskamer in.
Ik besef me eigenlijk dat ik al die TV geen moment heb gemist. Toch weet ik zeker dat ik binnen 2 weken weer verslingerd enkele avonden per week voor de buis. Of toch niet?

Motorweekend

Het motorweekend leek gedoemd te mislukken, maar we hebben er alles aan gedaan om het toch te laten slagen.
Allereerst was daar mijn motor die nog steeds niet wil starten. Paul de Wit motoren heeft zijn best gedaan om hem op tijd te repareren, maar helaas… Gelukkig was daar Conny die belangeloos haar motor wilde uitlenen.
Vervolgens was daar de “jiffy” waarvan Marco gedacht had dat hij hem had uitgeklapt, maar dat niet had gedaan. Zijn motor viel dus om. Gelukkig vingen zijn nieuwe zadeltassen de klap op en had hij alleen een klein scheurtje in zijn kuip. Geen lekkage of erger. Dus we konden verder.
Toen was daar nog de griep. De eerste avond zaten we in Gent en na 2 biertjes voelde ik me al niet lekker. Tijdens het eten ging het fout en moest ik overgeven. ‘s Nachts ging dat door maar de volgende ochtend kon ik toch weer op de motor stappen. Toch kon ik niet ver rijden, na een half uur gingen we op een grasveldje langs de weg onder een boom liggen.
Uiteindelijk kwamen we in Mons aan. Een mooi hotel midden in de bos waar ik eerst een paar uur heb bijgeslapen. ‘s Avonds voorzichtig soep gegeten en lekker ontsnappen bijgeklets als maatjes onder elkaar.
De volgende halte was Maastricht. Een mooie rit van Mons naar Maastricht en ik was ook weer fit genoeg om er echt van te genieten. Ook in Maastricht eerst wat geslapen en ‘s avonds een bioscoopje gepakt. De hangover. Lachen, gieren, brullen!
Maandag rustig aan terug en via de pontjes de motor weer teruggebracht naar Con. Om half 5 was ik thuis.

motorweekend

De motor is stuk maar daar laten we ons niet door tegenhouden, Marco en ik. Van Conny hebben we een motor geleend en daar gaan we mee op pad. Ik heb er zo’n zin in 🙂 Over 18 uur zitten we lekker aan het eerste Belgische biertje. Of onder de Eiffel toren misschien van een rood wijntje te nippen?
We zullen het zien, maar 1 ding is zeker: we gaan plezier hebben!

Ratel band

Ik zal niet ontkennen dat ik Emile Ratelband een warm hart toedraag. De man is altijd vrolijk en anders dan anderen. Daarom lees ik toch altijd weer de stukjes die in de krant over hem staan.
Vandaag stuitte ik op zijn top 10 om de crisis door te komen. Geen echte eye-openers, maar wel leuk om te lezen.:

Emile Ratelbands 10 geboden om de recessie te overwinnen:

1) Doe alles met passie. Dan word je nooit moe en krijg je geen burn-out.

2) Wees flexibel en slimmer dan de rest. Als je niet direct je zin krijgt, buig dan mee en verander je gedrag.

3) Zorg dat je van je schulden afkomt. De rente gaat binnen nu en twee jaar stijgen.

4) Houd je vaste lasten laag. Er valt altijd wel te besparen op je vaste lasten. Kijk bijvoorbeeld naar je telefoonkosten.

5) Elimineer de vier A´s: Accountants, Advocaten, Architecten en Adviseurs. Al die urenschrijvers zijn oplichters. Het wordt altijd duurder dan van tevoren is voorgespiegeld. Als je echt een van de A´s nodig hebt, probeer dan een vaste prijs af te spreken.

6) Eis standaard tien procent korting van je leveranciers. Veel bedrijven doen dat al. De Hema vraagt altijd korting bij zijn leveranciers en krijgt die ook. Het altijd goedkoper dan je denkt.

7) Doe zo veel mogelijk gratis.

8) Werk tweeduizend uur per jaar. Dat klinkt veel, maar je zult er ook meer door verdienen. Als je je werk met passie doet (zie gebod 1) dan hoef je er ook niet onder te lijden.

9) Maak jezelf hip. Wanneer jij je uiterlijk verandert, jezelf hip maakt, voel je je jonger en krijg je meer energie. Ik draag nu sneakers onder mijn pak en ben vier kilo afgevallen. Ik ben zestig maar zie er uit als 48. Je bedrijf kun je ook met simpele ingrepen hip maken. En met hip bedoel ik dus niet het ´oppimpen´ waar mensen het nu vaak over hebben. Ik bedoel ´hip´ zoals in de jaren zestig en zeventig.

10) Richt je op iedereen en niet op een doelgroep. Specialisaties zijn uit.

De verjaardag

Het gaat weer over ons…
– Hmm?
We staan op zijn blog!
– Wiens blog?
Die van Tijs.
– Oh ja? Wat staat er dan?
Dat moet je zelf maar lezen..
– Waar is die blog dan?
www.deruijter.org
– Gedoe… Kun je het niet voorlezen?
kijk nou maar zelf, want het gaat eigenlijk over jou.
– zometeen dan hoor, als dit programma afgelopen is.

Hoe het soms gaat werd me door haar zelf duidelijk gemaakt tijdens de barbeque afgelopen zondag. Gevoelsmatig denk ik dat deze blog nooit gelezen wordt, maar wie weet?

Het was in elk geval erg gezellig en ik heb een aantal nieuwe interessante mensen ontmoet en een hoop oude bekenden gesproken. Ik heb heerlijk genoten! Het vlees was super en de sfeer top.

De azoren

We zijn terug van een weekje Azoren. Een week waarin ik geen een keer achter een computer heb gezeten en dus niet kon bloggen. De vakantie was heerlijk. We hebben veel geslapen, ik dacht dat ze een slaapmiddel in de lucht hadden gespoten, maar Frea zei dat het de zeelucht was. Behalve 10 uur slaap per nacht hebben we ook nog 2 maal ‘s middags liggen slapen. Worden we oud?
Het weer was de eerste 4 dagen wisselvallig, maar daarna erg zonnig. Behalve luieren op het balkon van het hotel met een paar goede boeken of puzzelboeken hebben we een jeepsafari en een walvissentocht gemaakt. Geen walvissen gezien, maar wel dolfijnen. De Azoren zijn heel erg mooi en goed geschikt om te wandelen. De lucht is er heel zuiver. Houd je van actievere vakanties, ga dan ergens anders heen. Maar als je graag te voet veel wilt zien dan is dit aan te raden. Tip: ga wel naar meerdere eilanden, want eentje heb je na een week echt wel gezien.