iSpy

Een nieuwe app voor de iPhone. Er komen er dagelijks wel enkelen uit maar deze krijgt een klein beetje aandacht op deruijter.org.
De app heet iSpy en is een feest voor de ware voyeur in een ieder.
Als je de app opent krijg je 12 zwarte blokjes op je scherm te zien met de tekst “loading camera data”.
Enkele seconden later is de camera data ingeladen en zie je de beelden van 12 willekeurige webcams.

Ook niet van lullige die plaatsen. Op dit moment zie ik o.a. Melbourne – Australie, Tuscon – Arizona, Parijs – Frankrijk en enkele andere plaatsen.

Als ik met mijn vinger naar rechts veeg krijg ik de volgende pagina met 12 beelden te zien. Had ik al gezegd dat er alleen maar webcams op staan met bewegende beelden? Niet dat gedoe met elke minuut een nieuwe foto. Nee…. alle webcams zijn streaming.
Als ik met mijn vinger 2x tik op een cam dan opent hij full-screen. Op dat moment kan ik deze specifieke webcam toevoegen aan mijn favorieten of… en nu komt het… controleren! Als ik op controle tik dan kan ik de camera van links naar rechts of boven naar beneden bewegen. Op sommigen kan ik zelfs in- en uitzoomen. Erg handig bij webcams die op het strand hangen.

De ware voyeur komt ook in mij naar boven en als ik een beetje rondklik zie ik mensen van de helling afglijden in snow-world. Even later zie ik de Eiffeltoren in volle glorie en nog weer later kijk ik op het strand van Hawaii hoe een moeder een handdoek voor haar zoontje uitklopt. Ik zie mensen in bootjes stappen, over kades en pieren wandelen of zitten te eten in een restaurant. Ik zie auto’s, gele taxi’s in New York en verlichte zwembaden. Ik spring heen en weer tussen de continenten en zie overal hoe het weer is en wat de mensen voor kleren dragen.

De wereld is wederom een beetje kleiner geworden.