Gisteren

Sommige herinneringen van jaren terug zijn sterker dan die aan wat ik gisteren heb gedaan. Vreemd eigenlijk.
Ik heb vaak dat collega’s op maandag vragen hoe mijn weekend was en ik dan al redelijk diep moet graven om de herinneringen van 2 dagen terug boven water te halen.
Aan de andere kant zijn er juist vaak momenten uit een veel verder verleden die haarscherp boven komen drijven.
Zoals toen ik 12 was en een gevecht had met Robin. Of het moment dat ik woordjes aan het leren was met Abdil.
Zo’n knokpartij kan ik me nog wel voorstellen. Dat is toch iets wat impact maakt want zo vaak gebeurt zoiets niet. Tot deze categorie horen ook een eerste kus, een eerste keer en groot liefdesverdriet.
Maar surfen in de regen met Bob? Of die keer dat ik over de camping liep en een groepje van 20 karateka’s zag trainen?
Die keer dat ik met mijn vader een heuvel af fietste en hij veel harder ging? Of die keer dat hij de bal trapte terwijl ik heel hard aan het rennen was en die bal me toch inhaalde? Of die keer dat ik leerde dat 20 meter geen 20 meter was maar dat het zeker nog 100 meter roeien was toen mijn vader vroeg hoe ver nog?
Of die keer dat ik voor mijn moeder een sinterklaas surprise in elkaar bouwde en een gedicht schreef waardoor ze moest huilen? Of het moment dat we op een uitzichtpunt stonden en mijn moeder riep dat ze het doodeng vond dat wij zo dicht bij de rand stonden. Terwijl ik niet eens meer weet welk uitzichtpunt het betrof.

Zo zou ik dus willen stellen dat sommige herinneringen in een ver verleden dichter bij zijn dan wat je gisteren deed. Dus zou ik willen zeggen: alles in het verleden is gisteren.

Zo kun je ook zeggen dat dus alle toekomst morgen is. Ook als het nog een jaar duurt.

Maar eigenlijk tellen de dingen die gisteren zijn gebeurt en de dingen die morgen gaan gebeuren niet. Wat wel telt is vandaag en het nu. Want wat nu gebeurt is straks gisteren en was ooit morgen.

Digitale wereld

Bepaalde zaken verkleinen de wereld heden ten dage. Zo schreef ik laatst over iSpy en nu had Frea bedacht om al je digitale links op 1 plek te hebben voor uitwisseling. De privacy critici onder ons zullen dit misschien niet een heel goed idee vinden. Maar als je zaken met elkaar wilt doen of vriendschappen wilt verstevigen deel je informatie uit.

Zo had ze het idee om in een QuickMark code al je gegevens op te slaan wat je weer op een visite kaartje kunt drukken. Dat geef je dan af en de ontvanger houdt zijn smartphone voor de quickmark code en die vist automatisch alle info er uit.

In mijn hoofd had ik al weer het nieuwe gat in de markt ontdekt ware het niet dat dat gat al lang is opgevuld. Binnen 5 seconden googlen zag ik dat er al duizenden andere creatievelingen ons voor waren gegaan.

Zo kreeg ik een link waar je zelf je eigen QuickMark code kunt maken: appspot

Noot: elke smartphone kan met de QuickMark’s overweg, gewoon een kwestie van de juiste App downloaden. Zelf gebruik ik overigens Mobiletag voor de iPhone.

Tot slot natuurlijk mijn gegevens, zelf even met de juiste App inscannen:

Mattijs