GVB

Het is gelukt! Deze man heeft zijn GVB! Dat betekent dat ik nu officieel de golfbaan op zou mogen. Ik zeg erbij, zou mogen, want het kan zo maar zijn dat je op deze of gene club alleen mag spelen als je lid bent.
Omdat het me juist leuk lijkt om op verschillende banen te spelen zal dat dan ook geen optie zijn.

De examens waren toch nog even spannend. Allereerst was daar het theorie examen. Hoewel ik goed voorbereid was en veelvuldig had geoefend was het tijdens het examen toch een paar keer: “hoe zat dat ook al weer precies?”. Maar goed, ik moest 15 van de 20 vragen goed beantwoord hebben en ik had er 15 waarvan ik zeker wist dat ik goed zat. Bleven over 5 twijfel gevallen. Uiteindelijk was daar toch het moment van: gefeliciteerd 🙂

Enkele dagen later had ik de praktijk. Op een frisse, maar gelukkig droge maandagmorgen. Vroeg het bed uit want om half 9 was het inschrijven. Ik was ruim op tijd en kon nog op mijn gemak in slaan. De zaterdag hiervoor had ik op een pijnlijke wijze geleerd om vooral eerste goed in te slaan. Afgelopen zaterdag heb ik namelijk ter voorbereiding 9 holes gelopen op Golf Ockenburgh in Kijkduin. Een heerlijk zonnetje scheen terwijl ik met 2 dames mee de baan op mocht. De eerste hole was ik erg zenuwachtig en sloeg gelijk 2 airswings. Toen ik de bal daarna wel goed raakte vloog deze met een prachtige boog recht in de waterhindernis die rechts van de baan lag. Plop, dat was de eerste verloren bal. Gelukkig kon ik deze slechte start direct van me afzetten en gingen de volgende holes aanzienlijk beter. Hole 4 was trouwens een hele leuke waarbij de green helemaal met water omgeven is.

Terug naar maandag. Met het examen moesten we 4 holes lopen, vandaag op de Rijswijkse golfclub. Er werd me weinig bespaard. Drie maal de bal in het water. Twee maal in een bunker en uitschieters naar links en naar rechts. Ondanks dat liet ik de moed niet zakken en dat werd beloond. Ik ging naar huis met het diploma! Unlike Erwin, mijn mede-competitor die in dezelfde lesgroep zat als ik en die helaas hard zakte omdat hij bij elke bal een airswing maakte en dus eerst steeds een gat in de lucht sloeg.
Van de 7 van onze lesgroep die examen deden haalden er 5 het GVB. Een mooie prestatie van Arno, onze trainer.

Met een jetski de Oceaan over

Als je in maps.google.nl (Google maps) intikt dat je van China naar Japan wilt reizen zie je bij stap 43 het vervoermiddel waarmee je van het ene naar het andere continent verplaatst.
De titel van deze blog verraadde het overigens al.
Er staat: “steek met een jetski de Grote Oceaan over”. Haha! En dan maar hopen dat je genoeg benzine hebt om de 782 kilometer oceaan te overbruggen. Hoe veel zou een jetski verbruiken en hoe groot is zo’n tank eigenlijk?

Klik op het plaatje om een duidelijker beeld te krijgen.

Screen shot 2010-11-01 at 8.53.43 AM

Screen shot 2010-11-01 at 8.53.43 AMmattrider