Familie weekend 2012

Dit jaar was het familie weekend een “familie weekend light” want het gezelschap bestond alleen uit ons gezin en dat van mijn zus.
Vrijdagmiddag kwamen Frea en Tomas me ophalen bij het werk en reden we rustig (noodgedwongen vanwege de file) naar Milligen bij Apeldoorn. We hadden dit jaar een huisje bij Landal Greenparks geboekt en niet, zoals eerdere jaren, bij de Roompot. Landal is dan wel ietsje duurder maar de kwaliteit van het park is aanzienlijk beter.

Marleen, Vincent en de kinderen waren er al dus we hoefden slechts de auto te parkeren en de inhoud van de kofferbak over te hevelen naar het huisje.
Enkele minuten later spelen de 4 kinderen in de tuin en zitten wij met een wijntje of biertje op het terras te genieten van de laatste zonnestralen van de dag. Het weer was het hele weekend overigens fantastisch. Elke dag zon! De barbecue werd lekker aangestoken en ‘s avonds met de iPad op tafel Scrabble spelen.

Zaterdag zijn we gaan zwemmen en net als de vorige keren dat we zijn gaan zwemmen moest Tomas eerst een uur wennen aan het water. Dit in tegenstelling tot zijn nichtje die de glijbaan op klom en het liefst zo hard mogelijk naar beneden roetsjt.

Zondag een bezoek aan Dolfinarium en opnieuw is het waterliefhebbende nichtje dat voor paniek zorgt. Een klein moment van onoplettendheid en ze is verdwenen. Na 5 minuten zoeken zien we tot onze schrik dat er een park medewerker aangelopen komt met een drijfnatte Annabelle in haar armen. Ze bleek de dolfijnen wel van heel dichtbij te willen bekijken. Gelukkig hebben ze bij de EHBO post droge kleren.

Hoewel het een heel vermoeiend weekend was met 4 kleine kinderen was het ook een heel leuk weekend. Volgend jaar weer 🙂

 

Frea’s cantina

Frea’s Cantina staat er in kleurige letters op het raam geschilderd. Bij de voordeur staat een opgeblazen cactus en binnen hangen onder meer lampions zoals je die alleen in Mexico vindt. Ze is weer jarig en dat viert Frea altijd in stijl met elk jaar een ander thema. Dit jaar is het dus Latijns-Amerikaans.

Om 4 uur is iedereen welkom volgens de uitnodiging en daar waar normaal gesproken iedereen binnen druppelt is het nu om 4 uur een grote stroom van mensen die het huis bezet.

Gelukkig hebben we een party tent opgezet zodat er ook constant enkele mensen onder de terrasverwarming staan want ons oude 110 jaar oude huisje is net te klein voor de 27 man en 7 kinderen die er rond zwermen. Er is dan ook niet voldoende zit plaats voor iedereen maar dat zorgt juist voor een lekkere doorloop.

De hapjes zijn natuurlijk in thema-stijl en als bier hebben we Corona en Desperados. Er staan ook enkele flessen drank zodat we met rum en tequila cocktails kunnen mixen. Voor de liefhebber is er ook het thuistapje dat ik ooit op het werk kreeg. De kinderen eten friet, appelmoes en knakworstjes maar voor de rest is er voor iedereen taco’s en tortilla’s. Ik kon niet geloven dat de kilo’s kipfilet waar Frea eerder deze week mee thuis kwam van de Makro echt op zouden gaan, maar onze gasten hebben uitstekend hun best gedaan om alles op te eten.

Uit de speakers klinkt de ene na de andere zomerhit van Latijnse bodem. Alles wat maar een beetje Spaans klonk staat klaar in de queue van de playlist.

‘s Ochtends hadden we nog de laatste hand gelegd aan met snoep gevulde piñata’s en de kinderen vonden het geweldig dat ze met stokken iets stuk mochten slaan! We hadden er 2 en het was een groot succes! Hun feestvreugde was helemaal compleet omdat Marlies ze nog eens in de schmink zette.

Rond een uur of 9 was iedereen weer weg en konden we de chaos opruimen. Uitgeput stortten we ons op de bank. Moe, maar ontzettend voldaan. Ik kijk nu al uit naar het feestje van volgend jaar. Thema: nog onbekend.

 

Cursus WordPress

Met zijn 3-en zitten we geschaard achter onze eigen computers. Arthur legt rustig uit hoe we een default template kunnen ombouwen naar oogstrelende websites die volledig voldoen aan alle 2012 standaarden. Uiteraard geënt op, de titel van deze blog zegt het al, WordPress.

Aan het eind van de dag heeft deruijter.org dus een volledig nieuw, uniek en vooral: zelf ontworpen thema. Je mag er dus van vinden wat je wilt, maar ik ben er heel erg trots op.

Een van de nieuwe features die de site nu heeft is een kopje genaamd “uit de archieven”. Daarin verschijnt elke keer dat je op refresh drukt of naar een andere pagina binnen de site gaat een blog uit het verleden. Zelf lees ik dus met plezier elke keer een verhaaltje uit mijn eigen leven door. Arthur zei: “the story of a lifetime”. Hij was ook erg onder de indruk van de hoeveel blogs die ik in 9 jaar tijd heb geschreven. Toen hij het zo zei was ik zelf eigenlijk ook best onder de indruk van mezelf 😉

Een andere nieuwe feature is de foto. Zelfs de onoplettende lezer moet het zijn opgevallen. Daar waar deruijter.org vorige week nog de lay-out had van een oude krant van voor de tijd van de fotografie, daar is nu aan elk nieuw bericht een featured foto toegevoegd. Gewoon om mezelf te forceren om vaker van mijn foto hobby te genieten. Hopelijk resulteert dat niet in een nieuwe lange radiostilte aan het blog front maar geeft de vernieuwde site juist een implus om meer te schrijven en te fotograferen.

Arthur, bedankt voor je geduld.
Ook interesse in een nieuwe site? http://www.cursuswordpress.com/