North Sea Jazz 2012

Opnieuw North Sea Jazz!
Dit jaar anders dan anders voor mij. Ik was niet met de familie op pad maar op uitnodiging van een leverancier mocht ik het evenement bij wonen.
Allereerst was daar het zakelijke deel. Een Mastermind-sessie met een aantal andere hoofden ICT van diverse soorten bedrijven. Het onderwerp van gesprek was “Service Management” en de presentatie werd verzorgd door Aedificomm. De gastheer, of beter gezegd, gastvrouw van het evenement en de avond was Neomax.
De mastermind-sessie was een succes. Er werd flink gediscussieerd en zowel Aedificomm als Neomax hebben zich goed op de kaart gezet. Zelf ben ik blij met de opgedane kennis hoe anderen service management binnen hun bedrijf belegd hebben.
De lokatie was overigens ook fantastisch, te weten de vertrekhal van de Oranjelijn in Rotterdam. Van daar uit was het 7 kilometer naar de Ahoy waar het festival plaats vond. Die 7 kilometer kostte ons anderhalf uur om er te komen met de auto! Omdat de Maastunnel was afgesloten.
Enigszins mokkend kwam ik dus bij de Ahoy aan maar ik werd direct weer blij toen ik het VIP gedeelte in mocht rijden met mijn auto. Wat heerlijk! De eerste keer North Sea Jazz en binnen een minuut ben ik straks na afloop weer terug bij mijn auto 🙂
Dat was overigens nog maar het begin van de verwennerij want dankzij Neomax kon ik gelijk doorlopen naar een speciale lounge waar talloze Neomax collega’s en klanten zich hadden verzameld en waar we in een hele prettige ambiance met elkaar konden kennis maken. Tussendoor ben ik af en toe nog wat concerten gaan bekijken maar tellens weer kwam ik terug in de lounge om daar te kletsen met al mijn nieuwe relaties.
Stephan en Claudette, heel erg bedankt voor de ontzettend leuke avond!

Repudo

Sinds kort heb ik een bijbaan waar ik verder niet over kan uitwijden, maar waar ik wel over kan zeggen dat ik er voor moet trainen. Op dit moment ben ik dus elke avond stevig aan het wandelen met op mijn rug een tas vol boeken. Zware kost vooral want de rugzak moet stevig gevuld zijn.

Om de wandelingen extra leuk te maken heb ik een app voor mijn iPhone gedownload. De naam is: Repudo.

Repudo is een soort geocaching app. Je ziet de kaart van je omgeving voor je en blauw ingetekend zie je repudos. Dat zijn een soort digitale schatten. Het kan een foto zijn, een tekstje, een filmpje, zo lang het maar digitaal is kun je er naar toe lopen en kun je het oppakken en eenmaal in je bezit weer neerleggen.

Ik loop dus naar de meest dichtbijzijnde repudo toe. Die ligt ongeveer 250 meter bij ons huis vandaan en ik leer vanavond dat je een repudo pas kunt oppakken op het moment dat je er 75 meter bij vandaan bent. De repudo heeft de naam “You know you want it”. Dat klinkt spannend, zeker voor een eerste keer. Het is een digitaal briefje met alleen maar deze tekst. Verderop ligt een e-book. Die ga ik ook maar eens ophalen. Deze repudo is lastiger omdat ik een stukje moet omlopen om er te komen. Het blijkt een boek van Nikki French te zijn. Drie hoofdstukken slechts en er neergelegd door een e-book promotie team. Niets mis mee. Er liggen er nog 2 in de buurt en voor de sport haal ik die ook op.

Dan kom ik nog een tweetal foto’s tegen. Ook die neem ik mee. De eerste foto is er eentje vanuit een auto genomen en de tweede een huisnummer met de tekst, bel aan en kom wat drinken. Ik kijk om me heen maar zie nergens een huis dat ook maar in de verste verte lijkt op de foto en drop deze gelijk weer. Misschien heeft een volgende vinder meer geluk.

Zo loop ik een aardig rondje en is de omgeving opgeschoond van repudos. Morgen maar weer eens verder wandelen, de andere kant op. Misschien dat ik zelf ook eens wat repudos neerleg. Voor de volgende die zijn wandelingen wil opleuken.