Seb

Lieve Sebje, deze blog is speciaal voor jou want je bent geboren in een periode dat papa wat minder vaak blogt dan in andere periodes.

Je bent 10 februari dit jaar bij ons komen wonen via het ziekenhuis in Zaandam, nadat mama jou 9 maanden precies bij zich heeft gedragen. Je hebt al een best grote familie. Om te beginnen heb je een grote broer die 3 jaar ouder is dan jij bent. Je hebt nog 2 opa’s en 2 oma’s die ook dolblij zijn dat jij er nu bent en gelijk zijn komen kijken. Verder heb je een paar ooms en ook nog eens 2 nichtjes en een neefje!

Nu ben je al 3 maanden oud, maar mama heeft al een heleboel foto’s gemaakt waaronder een hele mooie van ons samen.

Papa is nu al heel gek op je en mama ook!

Ik wens je alle goeds en liefde toe en hoop je te zien opgroeien tot een grote jongen die vrolijk en makkelijk door het leven gaat.

Koninginnedag 2013

Het is opnieuw koninginnedag, maar dit jaar is het toch anders dan anders.
Om 10 uur ‘s ochtends zit ik voor de televisie. Dit jaar vindt er namelijk een troonswisseling plaats en die begint vandaag om 10 uur met de abdicatie. Het moment dat koningin Beatrix afstand doet van de troon na 33 jaar onze koningin geweest te zijn.
Ik kan me nog herinneren dat ik in 1980 een tegeltje mee naar huis kreeg. Een van mijn vroegste herinnering, dat tegeltje, maar de troonswisseling toen daar weet ik niets meer van.
Nu besluit ik om er een blog over te schrijven hoewel heel veel mensen er over twitteren, posten op facebook en de media schrijven hun kranten en weekbladen vol als ook radio en televisie laten niets anders horen en zien. Mijn blog zal dus waarschijnlijk wel weer alleen door mijn moeder worden gelezen 😉

Met een kopje koffie in de hand geniet ik van dit historische moment. Beatrix die glimlacht en er tevreden uit ziet. Alsof, maar dat zal mijn verbeelding zijn, er een last van haar af is gevallen. Willem-Alexander kijkt plechtig, bedroefd bijna en Maxima, die vandaag onze koningin wordt, straalt.

Tussen de middag bezoeken we de lokale rommelmarkten en stuiten nog op een paar mooie koopjes. Van mij mag er elke maand zo massaal met rommel geleurd worden op rommelmarkten door het hele land.

Ook ‘s middags om 14.00 uur zit ik weer even voor de televisie ditmaal met een oranje advocaatje dat ik eerder deze week van mijn ouders kreeg. Ik zie en hoor hoe de nieuwe vorst trouw zweert aan het volk en ik hoor en zie hoe het volk via de volksvertegenwoordigers trouw zweert aan de nieuwe koning. Willem-Alexander kijkt het welhaast minzaam aan lijkt het en opnieuw zie ik Maxima stralen. De rest van de beelden zijn prachtig gefilmd door de NOS en ik geniet nog een paar minuten na. Dan is het klaar voor mij en ga ik verder met koninginnedag vieren in de vorm van een barbecue met vrienden.