Het pakketje

Ik heb weer eens iets online gekocht en vaak komt zulks dan uit Amerika of China. De zender verstuurt het pakje vaak via Fedex of UPS en via hun website kan ik het pakketje dan in de gaten houden waar het is.
Dat alleen al voelt als een kadootje.
Een van de laatste pakketjes die me werden toegestuurd kwamen uit West Boylston, MA. Op Google maps zoek ik op waar dat ligt en het blijkt ten noordoosten van New York te liggen. Vrij ver ingezoomd zie ik allerlei iddylische namen in dit kleine stadje als “Lilly pond”, “st Lukes cemetery” en “Thomas basin”. West Boylston is eigenlijk zelfs meer een dorpje en ik probeer me het magazijn voor te stellen waar de paraplu’s die ik heb gekocht zouden liggen. Er zijn geen webcams in de buurt maar het is een ongelooflijk mooie, bosrijke omgeving en ik bedenk me dat het magazijn dan vast niet heel groot zal zijn.
De volgende ochtend is het pakketje in Memphis aangekomen. Binnen 12 uur heeft het een afstand van 1000 mijl afgelegd, iets waar ik met de auto bijna 20 uur over zou doen. Misschien met trein? Of met het vliegtuig? Dat vertelt de track en trace site van Fedex niet.
De volgende halte is Roissy Charles de Gaulle. Het pakketje is in Europa! Deze reis heeft enkele dagen geduurd omdat het in Memphis enkele keren “in transit” is geweest. Daarna gaat het door naar Amersfoort. Wat me bevreemd omdat ik dat niet als knooppunt herken voor internationaal transport. Maar misschien wel voor deze koerier. Tot slot vertrekt het om 9.03 uur op een Fedex voertuig naar mij toe waar het 40 minuten later wordt afgeleverd. Een bijzondere reis waarvan ik het jammer vind dat ik er niet zelf bij was.

Verveling

Hoewel ik me zelden verveel zit ik soms toch af en toe een beetje te surfen in de hoop tegen iets leuks aan te komen.
Vandaag was zo’n dag.
De website http://makeprojects.com/ waar stap voor stap allerlei grappige hobbyprojectjes staan uitgelegd, vergelijkbaar met http://mancave.conrad.nl/
Als ik binnenkort eens een keer iets leuks wil gaan doen met Tomas (of Seb) dan kan ik hier inspiratie op gaan doen.