Oude liefde geocaching

Tijdens de lunch zit ik met enkele collega’s te praten en het gesprek komt op geocaching. De beide heren waren er vrij nieuwsgierig naar en aangezien ik er zelf al 10 jaar mee bezig ben was ik in dit gezelschap “de expert”.
Vijf minuten later zitten we in de auto en rijden we naar een hit-and-run cache die hemelsbreed 800 meter verderop ligt. Over geocachen kun je namelijk heel veel vertellen, maar je moet het eigenlijk gewoon doen.
De cache ligt in een prachtige stukje natuur in de buurt en als twee kleine kinderen staan mijn collega’s even later te glunderen als ze samen de inhoud van de stash staan te bekijken. Even loggen en weer terug naar het werk.
Daar komen we op het plan om onder het kunstwerk dat bij ons voor het raam ligt zelf een cache te leggen. Een schep, tupperware doos en inhoud zijn binnen vijf minuten geregeld. Aanmelden bij geocaching.nl en dezelfde avond is hij online. Binnen 2 dagen zijn er al 8 bezoekers geweest. Deze cache is een groter succes dan mijn vorige. Het heeft me ook gelijk gemotiveerd om er van het weekend met Frea en de kinderen op uit te trekken en natuurlijk de iphone met geocaching app mee te nemen.