De “nieuwe” tuin

Afgelopen jaar heb ik de nodige uren staan zwoegen in het “nieuwe” stuk tuin. Zie ook: de tuin en ik eindigde die blog met een “wordt vervolgd”. Bij deze dus.
Na het geklus met de graafmachine heeft Ed me geholpen met het aanleggen van een tuinpad, een terras en een overkapping voor de motoren. Die stonden afgelopen winter dan ook samen heerlijk droog, maar langzaam aan stapelden er zich ook steeds meer tuinspullen op onder de overkapping.
Tot afgelopen week. Toen gebeurden er een aantal dingen tegelijk. Frea wilde een mooie lounge-set, ik een buitenkeuken-barbecue en we wilden beiden een grasveld. Alles is, omdat we nu eenmaal in 2014 leven, online besteld en aan huis bezorgd. Menig vrachtwagen heeft de afgelopen tijd dus het bordje waarop staat dat het in onze straat verboden is voor vrachtwagens genegeerd en is netjes de spullen voor de deur komen afleveren. Wat op zich best handig is voor grote stoelen en grasmatten.
Tijd dus om het gras te leggen, dus overkapping leeg te halen, lounge-set op zijn plekje, kussens er in en de tuin verder een beetje opruimen.

Van het weekend hebben we voor het eerst de vruchten van al deze arbeid kunnen proeven. Het was de afgelopen dagen stralend weer en we hebben op een gegeven moment alles gelaten voor wat het is om ons heerlijk te laven aan het luieren op onze nieuwe lounge-set. Welverdiend zeg ik.

Film festival 2014

Volgens mij hebben we vandaag het ideale uitje beleefd. Even los van de vraag of je het film festival als doel het leukste vindt daar gelaten.
Het ging meer om de doorloop dat het zo ideaal maakte, laat ik dan ook beginnen het uit te leggen.
Zaterdagmiddag half 3. We zitten in de auto en staan in de file naar Rotterdam. De film begint om half 4 en Frea krijgt het op haar heupen. “We gaan het niet halen!”, herhaalt ze elke 5 minuten.

Dan is het 10 voor half 4. We rijden de parkeergarage pal onder de bioscoop in en kunnen pal voor de lift omhoog parkeren. Binnen in de bioscoop is de kassa leeg en kan ik gelijk bij het loket mijn voucher inwisselen voor het kaartje. Snel wat te eten halen alwaar we ook gelijk aan de beurt zijn.
Even plassen en dan lopen we direct door de zaal in. De lichten zijn al uit en in het donker kiezen we een plekje in de zo goed als halflege zaal. Recht voor ons zit niemand, direct achter ons zit niemand en pal naast ons zit niemand.

De film is bijzonder interessant. Het is een kleurrijk verhaal gebaseerd op toneelvoorstellingen in Afrika waarin mensen dit verhaal vertellen om genocide te voorkomen.

Als de film afgelopen is lopen we naar buiten. 200 Meter verderop zit een Grieks restaurant en ook dat is halfleeg. We zitten lekker bij het raam en doen de maaltijd eer aan.
Alles loopt zo prettig in elkaar over dat is bang ben dat we onderweg naar huis opnieuw in de file komen te staan want dit gaat te goed allemaal. Maar dat is niet het geval… We kunnen relaxt doorrijden en zijn om  9 uur thuis. Het ideale uitje 🙂