Sportdag

Van het weekend had ik een sportdag met een organisatie waar ik werkzaam voor ben.
Hoewel het een regenachtige dag was vond ik het heerlijk om lekker te bewegen samen met bijna 600 mannen en vrouwen. Er waren tal van activiteiten en ik kon meedoen met het voetbal-team. Dat betekende 5 wedstrijden explosief rennen. Dagen later had ik nog spierpijn, maar dat terzijde 🙂

Het was net als vroeger op school. Een gezellige eensgezindheid en team-binding.

Om 15.00 uur waren alle sportwedstrijden klaar, o.a. tennis, basketbal, voetbal, badminton, een city-run en nog veel meer activiteiten. Daarna kwam het grote hoogtepunt: het touwtrekken waarbij er 6 teams van 10 man onderling moesten uitmaken wie er de beste was.
Wij hadden de afgelopen weken enkelen malen getraind, onder andere bij de huidige Nederlandse kampioen. Hier trainden we in een grote loods op het platteland om een platform met ijzeren staven omhoog te trekken. Alleen als je de juiste techniek gebruikte was zulks mogelijk en uiteindelijk lukte dat dan ook.
Dankzij die training wonnen we dan ook met onze touwtrek wedstrijd de eerste prijs en met een bijzonder tevreden gevoel en een gouden medaille om mijn nek ging ik dan ook weer naar huis.