Wish

Tijdens de vakantie installeerde ik een nieuwe app genaamd “Wish”.
Wish is een leuke app waarmee je via 1 druk op de knop het item dat je voor je ziet kunt aanschaffen. Op basis van je profiel krijg je direct een aantal interessante items te zien uit verschillende categorieën. Zo zie je schoenen, overhemden, zonnebrillen, horloges, tassen, jassen en meer wat onder de noemer mode kan vallen.
Van de goedkope prijzen viel ik steil achterover en ik werd gelijk hebberig. Zo had ik binnen een half uur voor 80 dollar (inclusief bezorgkosten) aan items gekocht. Twee vestjes, een colbert, een kettinkje, een horloge en een overhemd. Daags later nog een tas en nog een overhemd. De levertijden logen er echter niet om. Alle items kwamen bij andere webshops vandaan en werden dus elk los van elkaar bezorgd. Maar wel pas over 3 weken en alles komt uit China. Goed… voor zo weinig geld wil ik best even geduld hebben.

Nu, enkele weken later druppelen de pakketjes binnen. Het zijn er tot nu toe vijf. De vestjes, het kettinkje, de colbert en de tas zijn al binnen. Het eerste vestje dat ik kreeg zat als gegoten en dat heb ik dezelfde avond nog aangetrokken toen ik met Frea uit eten ging. Ook het tweede pakketje, het kettinkje was prima.
Vandaag kwamen er drie pakketjes tegelijk! In het eerste pakketje zat mijn tweede vestje dat er prachtig uitzag, maar helaas te klein was 🙁 In het tweede pakketje zat het colbert. Op de website zag het er prachtig uit, maar de stof waar het van is gemaakt is van een type flut-materiaal waar we hier nog geen truien van zouden maken. Gelijk weggooien dus. Gelukkig was het derde pakketje wel naar tevredenheid. Daarin zat de tas gemaakt van canvas en afgezet met leer en koperkleurig materiaal. Hier had ik dan ook sowieso hoge verwachtingen van en gelukkig werden die voldaan.

Tot nu toe is de score dus 3-2 in het voordeel van goede koopjes. Uiteindelijk kan ik nog geen conclusie trekken of Wish dan ook echt zo heel erg goedkoop is, nog heel even de laatste 3 pakketjes afwachten.

Klusjes

De vakantie loopt op zijn eind en ik ben helemaal uitgerust. Ik merk het aan lichaam en geest. Als ik ben uitgerust heb ik vaak zin om allerlei openstaande klusjes te verrichten.
Afgelopen woensdag was ik helaas behoorlijk brak omdat het erg gezellig was met Frea, Marco en Johnny Walker maar donderdag ging ik als een trein. Als een ervaren loodgieter repareerde ik zowel de kraan beneden, de kraan boven als de douchestang. Vervolgens ook nog Frea haar carkit en dat allemaal met 2 kinderen in mijn kielzog 😉
We maakten er gewoon een leuk uitje van naar de bouwmarkt waar Seb lekker verstoppertje kon spelen en Tomas kon helpen om alle materialen uit te zoeken. Ik heb ook gelijk maar hout gehaald om van de loze ruimte in Seb zijn kamer een kast te maken. Een project waar ik deze ochtend mijn tanden in heb gezet. Verder stond ook de KPN nog op mijn lijstje om te bellen omdat we wederom regelmatig een wegvallende internet verbinding hebben op de iMac. De service medewerker wist echter waar hij het over had en heeft me zover het tot nu lijkt zeer succesvol op weg geholpen om ook dit probleempje te tackelen. Voor de technici onder ons: iets met wifi-scanner, kanalen en 21 wifi modems bij de buren om ons heen.
Dan staat er nog een kast op mijn todo lijstje om te maken, namelijk een nieuw audio meubel voor in de woonkamer. Dat wordt echter een weekend klus. Voorlopig ben ik van plan om mijn nieuwe opgedane energie door zorgvuldig energie-management lekker op peil te houden.

Kamperen

Twee weken geleden streken we met het gezin neer op een camping ergens op de Veluwe. Om precies te zijn, Emst.
‘s Ochtends stond ik nog met grote ogen te kijken naar de enorme hoeveelheid spullen die ik in een auto moest stoppen. Een blind paard kon zelfs zien dat het nooit ging passen en het besluit was dan ook snel genomen om de 2e auto ook vol te stoppen. Aanvankelijk wilden we de eigen fietsen mee nemen in de 2e auto, maar dat bleek niet te passen. Toch maar eens nadenken over een fietsenrekje.
Bij aankomst blijkt de camping een goede keuze te zijn. Op zich mag dat ook wel voor een 5-sterren ANWB camping, maar je weet natuurlijk maar nooit.
De plek die we vooraf hadden gereserveerd is lekker ruim met een eigen kraantje en electra. Ik had al een CEE stekker gekocht en dat was precies degene die we nodig hadden.
Binnen een uurtje stond de tent die we van Vincent en Karlijn hadden geleend. Frea wilde hem na 15 minuten  al bellen, maar even puzzelen en alles was hartstikke logisch in elkaar te passen.
Het waren 2 heerlijke weken. De jongens konden vrij rondlopen naar een van de vele speeltuintjes op de velden om ons heen.
De plek was lekker beschut door hoge bomen en we stonden aan een “drukke” kruising dus we hadden de hele dag door aanspraak.
Vincent en Karlijn en ook oma Anita kwamen ons een keer bezoeken en genoten net zo van het kamperen als wij.
We hebben fietsen gehuurd en een prachtige tocht over de Veluwe gemaakt. Tomas zat op een “aanhang” fiets achter mij en vond het eerst doodeng, bangerd die hij is 😉 maar op een gegeven moment kreeg hij er toch plezier in.
Ook in de omgeving was genoeg te doen. We hebben Julianatoren en Burgers Zoo bezocht.
Helaas waren de 2 weken omgevlogen en moesten we weer afbreken. Dat nam nog behoorlijk tijd in beslag. Om 9 uur begonnen en 15 uur klaar. Maar alles was toen wel schoon en droog.
Ik kan niet wachten tot de volgende zomer en we weer gaan kamperen!