Tradities

Hoe ontstaan tradities vraag ik me wel eens af. Volgens mij ben ik momenteel getuige van het ontstaan van eentje 😉

Met vrienden uit dezelfde levensfase (ook 2 zoontjes van iets ouder dan Tomas) bezoeken we jaarlijks rond deze tijd een museum. Het begon 4 jaar geleden toen we naar het openluchtmuseum in Arnhem gingen. Eigenlijk vooral om het oudste ventje die toen 4 was lekker de speelruimte te geven zodat de ouders ongedwongen lekker konden bijkletsen. Het jaar daarop herhaalde zich dat evenement en gingen we naar Sea Life vergezeld van nog een paar vrienden.
Vorig jaar stond Nemo op het programma en dit jaar gingen we naar de EXPO voor de tentoonstelling “Giganten uit de ijstijd” over mammoeten en holenberen. De mannetjes vonden het alle 4 prachtig en laafden zich aan de nagemaakte dieren op vermoedelijke ware grootte. Bijna net zo lang als we de exposities hebben bezocht verbleven we ook in de speelruimte waar de kinderen zelf rotstekeningen konden maken of op de 8 playstations Ice Age konden spelen.

Terug in de auto realiseer ik me opeens dat dit een jaarlijks terugkerende traditie begint te worden omdat ik al plannen aan het maken ben voor een volgend jaar. Ik laat het lijstje dat ik in mijn hoofd aanmaak voor wat het is en begin te prakkiseren over het ontstaan van tradities. Ik weet het zeker, hier ontstaat er eentje.