Bruiloft Kelvin

Mijn goede vriend Kelvin is getrouwd. Als zijn getuige leek mij een gepaste speech op zijn plaats. Hieronder de tekst.

 

In ieders leven komt een moment dat je die ene ware, fantastische persoon tegen komt. Kelvin ontmoette mij dan ook 22 jaar geleden.?<knipoog naar Suzanne>

Nee, nee. Ik heb het natuurlijk over Kelvin die Suzanne heeft ontmoet en Suzanne die Kelvin heeft ontmoet. En kijk ze eens stralen hier vandaag!
Voor de mensen die mij niet kennen. Ik ben Mattijs en ik heb de eer om vandaag voor Kelvin getuige te mogen zijn van zijn ja-woord aan Suzanne.?En hij heeft me beloofd dat als ik het goed doe, ik ook op zijn volgende bruiloft mag getuigen. <grijns breed>

Kelvin en ik kennen elkaar nu zoals gezegd 22 jaar. We hebben elkaar ontmoet in het zwembad waar we met een wederzijdse vrienden groep elke zondag onze vaste hangplek hadden. Elkaar een beetje in het water duwen enzo? geen baantjes trekken.

Er was gelijk een klik en we rekten ons samenzijn in de weekends dan ook op met de zaterdagavonden. Samen stappen en Kelvin was een ideale wingman!
Het leven met Suzanne samen doet hem echt goed. Toen ik hem voor het eerst zag was het een soort halve body-builder. Kelvin is een echte atleet, tegenwoordig vooral onder de motorkap. Destijds dankbaar van Kelvin zijn brede torso gebruik makend ben ik zo aan mijn eerste vrouw gekomen die samen met haar nichtje dezelfde kroegen onveilig maakte als wij.

Zo waren Kelvin en ik en de beide nichtjes langere tijd dus 2 koppeltjes alleen was hij wat slimmer dan ik en hield hij het w?l na enige tijd voor gezien. In afwachting van die ene speciale vrouw die we hier vanavond nu zien zitten. <kijk naar Suzanne>

Gelukkig ben ik zelf ook later alsnog goed terecht gekomen. <kijk naar Frea>

Maar tussen Suzanne en de nichtjes 22 jaar geleden licht nog een hele periode van gebroken harten. Net zoals iedereen in het leven zijn leercurve nodig heeft, heeft Kelvin zijn dozijn blauwtjes ook nodig gehad voor hij wist dat hij Suzanne wilde. Zo waren er onderen de dokter, de kapster, de modepop, de milf en toen was Kelvin er klaar mee? dacht hij. Net zoals Suzanne er ook even klaar mee was. En daar zitten we dan vanavond?

Kelvin is een man met vele talenten en kwaliteiten
Zo is er Kelvin de Italiaan, Kelvin de Indonesier, Kelvin de koorzanger, Kelvin de Ninja, Kelvin de ijsmaker, Kelvin de salsa-danser, Kelvin de belegger, Kelvin de betweter, Kelvin de eeuwige student, Kelvin de ICT-er, Kelvin de wijnverkoper, Kelvin de vriend en na vandaag ook Kelvin de echtgenoot.

Ik hier vanavond uren annekdotes over opdissen, maar dat doe ik maar niet want volgens internet valt u bij een speech van meer dan 5 minuten in slaap.

Deze wil ik u in elk geval niet onthouden: Eentje in de categorie eigenwijs en eentje in de categorie stijlvol en ik kan u helaas nu al informeren dat de annekdotes leuker waren als u er zelf bij was geweest.

Kel en ik waren eens aan het camperen. Mijn neef was er ook bij. We waren welgeteld 2 hele nachten weg en zoals 20 jarigen dat dan doen kopen ze als manse apen 2 kraten bier. 3 Man, 2 dagen. Dan moeten 48 flesjes toch net genoeg zijn?

Afijn, 2 dagen later gingen er anderhalve krat bier weer vol terug de auto in en reden we langs de bioscoop. ?Zullen we een filmpje pakken??, aldus Kelvin. “Nah”, zeiden mijn neef en ik, laten we terug rijden. ?Ok, dan haal ik alleen even een programma.?, aldus Kelvin. Dat was nog voor het internet-tijdperk, begrijpt u?

Vijf minuten later kwam hij terug en deelde ons mede dat hij alvast 3 kaartjes had gekocht voor ?Men in Black? om half 8. Waarop mijn neef en ik zeiden: ?Nou doei!?. We staken een hand uit een hand uit het raam en reden weg.

10 Meter he!! Toen toch maar gestopt en geparkeerd want vrienden laten elkaar niet in de steek. Ook eigenwijze vrienden niet. Dus Suzanne? je bent gewaarschuwd, maar volgens mij sta je prima je mannetje.

Zoals u wellicht weet is Kelvin een man met stijl. Een eigen stijl. Mijn ex-vrouw (uit de tijd van de nichtjes) kwam Kelvin eens tegen in de trein. Kaarsrecht opzittend, zijn arm gestrekt en leunend op een paraplu. Enthousiast vroeg ze hem: ?Hoe gaat het ermee?!? En Kelvin antwoordde, kaarsrecht opzittend. ?Ik ben een beetje moe?.
Ik weet niet hoe u zit als u moe bent? Ik zit ongeveer zo!! <toon>
Maar zeker niet zo! <toon>

Het bewijs in elk geval dat een man met stijl nimmer zijn houding verliest in alle omstandigheden.

En over stijl gesproken? Kelvin houdt van mooie dingen. Ja wie niet, kunt u zich afvragen, maar Kelvin investeert ook echt in mooie spullen. Schoenen, houten kistjes, maatpakken, horloges, accessoires. Maar de kroon op zijn werk zit hier naast hem te stralen.

Lieve Suzanne en Kelvin. Ik hef bij deze het glas op jullie en wens je samen het aller- allerbeste toe. Heel veel liefde en geluk! Proost!