Het feest

Dagen, wat zeg ik, weken zijn we al bezig met de voorbereidingen voor ons grote zomerfeest.
Begin van het jaar had Frea alle genodigden al een “save the date” gestuurd om 22 augustus vrij te houden. Gokkend op mooi weer. En wat een geluk! Het weer was TOP!
Al jaren geleden zei Frea dat ze dit wilde organiseren als we 10 jaar samen zijn en we vieren in 1 klap haar 35e verjaardag en mijn 40e mee.
Twee weken geleden liep ze over van de stress. Het was een mooie zomeravond en om het feest en onze relatie te redden pakte ik pen en papier en begon alle acties uit te schrijven. Vervolgens een van onze namen er achter wie er verantwoordelijk voor was en tot slot?het moment. 14 Dagen vooraf, een week vooraf, 2 dagen vooraf, de dag zelf. Die avond gingen we dan toch tevreden naar bed. Het actieplan lag klaar.
Toen begon het dan ook echt. Een greep uit de actielijst.
De boomstronk van een kubieke meter moest worden weggesleept. Met behulp van mijn zwager en een aanhangwagen lukte dat ternauwernood. Check.
Nieuwe plantjes in de tuin. Check.
Halve kubieke meter grint afvoeren. Check.
Pallet meubels maken. Check.
De speeltuin aanvegen. Check.
Feestverlichting, tafels, stoelen etc. in bestelling. Check.
Muzieklijsten samenstellen. Check.
De dag zelf was Frea vooral druk met de laatste hand aan de hapjes. Ze was er al 2 dagen mee bezig en ‘s ochtends vroeg werden?haar zus en moeder al ingevlogen om mee te helpen.
Zelf deed ik de tuin. De tafels en stoelen uitstallen. De muziek installeren. De lampjes in de bomen hangen.
De beste zet was het luchtkussen dat we in de speeltuin hadden neergelegd. De 20 kinderen die mee waren in het kielzog van hun ouders vermaakten zich daar prima en als de ouders wat rust wilden konden ze daar even op wacht gaan staan.
En zo begon het feest…
De old-school jazz DJ die we hadden ingehuurd draaide heerlijke muziek en de gasten druppelden binnen. Vrienden, kennissen, collega’s, familie.
We werden overladen met aandacht, warmte, liefde en cadeau’s. Er was zelfs een heus lied in elkaar gedraaid.
De enige miscommunicatie was over het bier. Dat was binnen 2 uur op, maar gelukkig zit er een avondwinkel 200 meter verderop.
Eind van de avond zitten we met een klein clubje nog na te genieten. De muziek staat zacht en het is nog steeds lekker warm. Dan gaan we naar bed. We zijn nog zeker een volle dag?bezig om de rommel op te ruimen, maar dat maakt niet uit. Het was een groot succes!