Het ridderfeest

Tomas is 6 geworden. Achter in de tuin heb ik de werkbank neer gezet.Want dadelijk halen we ze op van school. De andere ridders met wie hij vandaag zijn verjaardag viert.
Om 12 uur lopen Frea en ik met een plukje kinderen terug naar huis. Eenmaal daar laat ik ze de “smidse” zien, de werkbank aldus, achter in de tuin waar ik karton heb liggen, houten latten en een strook kabelgoot. Daarnaast ligt mijn gereedschap en heb ik al een voorbeeld van een zwaard en schild gemaakt.
Na de pannenkoeken maakt ieder zijn eigen wapenuitrusting. De schilden worden door de ridders zelf opgesierd met een logo en met gekleurde isolatie-tape heeft iedereen een persoonlijke tint. De zwaarden worden met een stift voorzien van eigen naam zodat we straks geen gedoe hebben.
Dan is het tijd voor het uitje. Via een verjaardags website hebben we een ridderspel (Ridder Rik) gekocht. Voor 6-jarigen een net te ingewikkeld spel waar we zelf een draai aan geven. We bekijken met zijn allen online een filmpje waar we leren dat Ridder Rik zijn zwaard kwijt is. Via een schatkaart die toevallig in onze tuin ligt leren we dat we naar kasteel Heemskerk moeten om daar alle puzzelelementen te vinden.
De ridders vinden het prachtig en vechten met elkaar en met mij tot ze moe zijn.
Eenmaal thuis kijken we opnieuw een filmpje en zien een blije ridder Rik. Daarna worden ze nog snel tot ridder geslagen terwijl de ouders al staan toe te kijken. Met een zak snoep, een medaille en hun wapenuitrusting verlaten ze ons eigen kasteeltje.
Tomas is weer ontzettend verwend met allerlei mooie cadeau’s, waarschijnlijk zal hij slapen als een blok en ik weet zeker: ik ook!