Gent

Nadat we om 11 uur nog even bij school heb gespiekt naar de koningsspelen om nog een laatste blik op de jongens te werpen stappen we in de auto en reizen zuidwaarts af richting Gent. Opa zal ongetwijfeld goed voor ze zorgen zodat wij zorgeloos van ons weekendje weg kunnen genieten.

Enkele uren later komen we aan. Frea parkeert de auto nog ergens anders terwijl ik ons vast aan meldt bij het reisbureau dat twee trappen onder ons appartement ligt.
De ruimte verrast ons enorm! Een heel ruime slaapkamer, prachtig weggewerkte, moderne kasten en een ruime badkamer.
We gooien de tassen neer en omdat het vrijdagmiddag is gaan we gelijk shoppen. Het resultaat is een paar nieuwe all-stars voor ondergetekende.
Om de dorst van het shoppen te lessen gaan we hier ook voor het eerste Belgische biertje. Er zullen er de komende dagen nog velen volgen.
Nadat we terug in het appartement het stof van de reis hebben afgespoeld besluiten we de stad in te lopen om te gaan eten. We hoeven niet ver te lopen want de deur naast het reisbureau zit een Japans restaurant met meerdere aanbeveling door de Michelin-gids de afgelopen jaren. Reden genoeg voor ons om het sushi-meergangen menu te proberen. Culinair genieten! Het sake pakket dat ik er bij neem leert me dat ik geen liefhebber van deze rijst-drank ben maar dat neemt de smaak van het overheerlijke eten niet weg.

Zaterdagochtend beginnen we met een ontbijt bij Maison Else, waar we een mooi plekje aan het raam krijgen omgeven door een prachtig jaren 20 decor. De eigenaar geniet zichtbaar van zijn rol als gastheer en loopt zingend, neuri?nd en lachend rond. De jus is vers, de toast lekker warm en de jam en choco-banaan pasta uitstekend.
De ochtend maken we de stadswandeling die in het gidsje zit dat we aangereikt kregen bij aankomst en leidt langs alle prachtige historische gebouwen.
Het aantal kerken en kathedralen zijn allemaal even mooi en we bezoeken de Sint-Baafskathedraal van binnen om het van alle kanten aanbevolen “Lam gods” te bewonderen. Eenmaal binnen zijn we echter niet bereid om de gevraagde 4 euro p.p. te betalen.
De middag genieten we van verse wafels bij Max. Volgens eigen zeggen de uitvinder van de wafels en dat houden ze al 6 generaties vol.
Na nog een paar terrasjes gaan we vroeg eten bij …. Het eten is prima maar de bediening komt heel nerveus over. Terwijl ze je bedienen schieten hun blikken constant alle kanten op en geeft me het idee dat ze aandacht voor de klant niet hoog in het vaandel hebben staan.

‘S Avonds gaan we naar een kleine bios, vergelijkbaar met de Movies in Amsterdam. We hadden ‘s middags al kaarten gekocht voor “the lost city of Z”.
We praten de film na in de jenever-bar. Op advies van een vrolijke local proberen we diverse smaken en genieten op het terras van de bedrijvigheid van de vrijgezellenfeesten en andere uitgaans-genieters.

Zondag brunchen we bij Alice.
Een prima buffet van hoofdzakelijk diverse soorten vis en vlees.
Daarna wandelen we naar en door het park dat een botanische tuin herbergt. De zon schijnt stralend en overal wandelen en sporten mensen om ons heen.
Met een zeer voldaan gevoel beseffen we dat het tijd is om naar huis te gaan… Dag Gent! Wie weet tot ziens!