Strand

Lui laat ik me op mijn handdoek vallen. Tijd om even uit te brakken van het verjaardagsfeestje Kim die gisteren haar 40e heeft gevierd. Het is nog niet heel druk, we zijn immers vrij vroeg en omdat het een mooie dag belooft te worden kun je waarschijnlijk later op de nergens meer een lekker plekje vinden.
We liggen op strand. Frea heeft een paar tijdschriften mee die ik vanochtend bij het ontbijt had gekocht en op haar beurt heeft ze zojuist bij het strandwinkeltje voor de jongens schepnetjes, een emmer en een schepje gekocht.
Met deze nieuwe tools in de aanslag gaan Tomas, Seb en ik dan ook gelijk op jacht. Het is vloed en terwijl het water zich langzaam terug begint te trekken kun je langs de waterlijn van alles vangen. Een uur later hebben we dan ook enkele scholletjes gevangen, een krab, een paar zeesterren, een kwalletje en een handvol zeepieren. Tomas graaft met enkele andere kinderen een grote kuil gevuld met water en maakt een heuse dierentuin van de vangst.
Met Seb en later ook met Tomas speel ik in de golven. De jongens vinden het prachtig om er overheen te springen en Seb bungelt telkens weer aan een van mijn armen terwijl ik hem met een grote boog hoog op til. Tomas op zijn beurt oefent het peddelen zoals we dat tijdens de surf-clinics afgelopen zomer in Frankrijk hebben geleerd. Ook vandaag was er een soort van surf-clinic op het strand, maar met weinig succes omdat de golven vrij tam waren.
Rond een uur of drie houden we het voor gezien en loungen verder in de tuin.
De zomer is formeel nog niet begonnen maar we hebben vandaag een heerlijke voorbode gekregen!

Pinksterweekend 2017

Afgelopen weekend was het merendeel van werkend en schoolgaand Nederland 3 dagen vrij i.v.m. de Pinksteren.
Volgens mij heeft het merendeel van de hiervoor genoemde groep mensen in Nederland geen idee wat Pinksteren precies inhoud, maar dat mag de pret van een mooi weekend niet drukken. Het lijkt tegenwoordig dan ook meer een soort Spring-break en het weer was daar in elk geval naar!
(Eerlijk gezegd/geschreven moest ik zelf ook even naar Wikipedia om te lezen waarom we vrij waren ;))

Het weekend begon vrijdagmiddag toen we een bezoekje brachten aan het prachtige Cantonspark in Baarn en een onverwacht aansluitend bezoek aan de Theetuin.
Zaterdag hebben Frea en ik de tuin onder handen genomen en de lijst terugkerende tuinklusjes samen in een halve dag af kunnen tikken. Dat was aan de ene kant nodig omdat we de nieuwe tuintafel geleverd kregen en die moest een mooi plekje krijgen. Aan de andere kant omdat we ‘s middags bezoek van Toyah en haar tweeling kregen.
Te veel vlees en vers ijs van de lokale Italiaanse ijsboer later vertrok Toyah weer en toen de jongens op bed lagen betrokken Frea en ik de loungebank weer om onze boeken stuk te lezen.

Zondag stond in het teken van airsoft. Ik kreeg een uitnodiging van enkele jongens die ik daar eerder had ontmoet om mee te spelen en dat was een goede gelegenheid om de HK416 replica en communicatie middelen eens uit te testen. Al met al was het een goede dag en heb ik me weer behoorlijk in het zweet gewerkt.

Maandag hebben we een wandeling door de lokale polders gemaakt. Het poldergebied wordt maar 1x per jaar door Staatsbosbeheer open gesteld en er waren dan dan ook bijna 3000 mensen op af gekomen om de uitgezette wandeling te maken. We hebben met het gezin enorm genoten van de flora en fauna die we onderweg tegen kwamen. Het hoogtepunt was voor de jongens denk ik wel het bestuderen van het leven in het water. Met schepnetjes haalden we enorme hoeveelheden allerhande beestjes naar boven. Het leven is niet voor niets ontstaan in het water 😉
Tomas ging ‘s middags naar oma en we hadden Seb voor onszelf. Opnieuw een bbq om het weekend af te sluiten en opeens ging de wekker weer en was het dinsdagochtend. Tijd om aan het werk te gaan.