Hans Klok in het theater

Voor mijn verjaardag kreeg ik een verrassing van Frea. Ze wilde niet zeggen wat het is, behalve dat ze me mee zou nemen op een uitje.
Twee dagen later sluit ik de computer af en zie over de hele breedte van het scherm kaartjes voor de laatste show van Hans Klok staan. Toen wist ik het :/

Een maand later. Vrijdag na het werk is het zover en gaan Frea en ik eerst samen lekker uit eten. De jongens zijn in handen achter gelaten van Robin (v) de oppas. Met een gevulde maag kunnen we vrijwel direct de zaal in en we hebben prachtige plaatsen. De eerste rij op het balkon en ik zie op de doeken van het toneel allerlei krantenartikelen geprojecteerd over vermiste goochelaars, helemaal passend in de naam van de show “House of horrors”.

De krant schrijft het volgende:
Het spookt in het theater! Grote Illusionisten uit het verleden zijn op zoek naar Hans Klok. Zij dulden hem niet in hun magische cirkel en willen alleenheerser blijven in hun ondoorgrondelijke rijk vol geheimen. Maar Hans Klok is niet bang voor zijn rivalen. Gesteund door zijn mysterieuze bruiden gaat hij in tal van illusies onverschrokken de strijd aan met de legendarische grootmeesters van weleer. Het publiek ziet in deze griezelshow een totaal nieuwe Hans Klok. Met spectaculaire beelden en speciale effecten wordt men meegezogen in een mystieke wereld waarin niets is wat het lijkt.
In Hans Klok’s ‘House of Horror’ worden veel illusie-grenzen overschreden. Horrorfans van jong tot oud worden op hun wenken bediend in deze grootschalige familieshow vol freakachtige wezens als fakirs, heksen, trollen en andere onaardse creaturen en internationaal bekroonde circusacts. Uiteraard ziet u de ‘master of magic’ zelf, in vele, vele gedaantes en verschijningen, die u nog heel lang zullen blijven achtervolgen.

Beter dan de krant kan ik het eigenlijk niet uitdrukken. We genoten urenlang van een prachtige magische show waarin Hans en zijn team prachtige perfect getimed illusies toonde, in luttele seconden uitgevoerd. Afgewisseld vertoonde Hans ook zijn kunsten als goochelaar met mooi vorm gegeven klassiekers als o.a. het ringenspel, de scheurende krant die weer heel werd en een prachtige zwevende bol.
On top of that lieten enkele andere kunstenaars tussendoor hun prachtige acts zien. O.a. een slangenvrouw, een hoelahoep act, dansende acrobaten, een lasershow en een diabolo act.
Voeg daar de nodige grappende interacties met het publiek aan toe waarin ook diverse gasten het podium op mochten en de herinnering aan deze avond is van een prachtige blijvende indrukwekkende aard. Frea bedankt!