handdrukken

Netwerken – hoeveel handdrukken ben jij verwijdert van…..?

“Op een dag realiseerde journalist Henk Hofland zich dat hij maar één handdruk verwijderd was van Adolf Hitler: hij had prins Bernard een hand gegeven en die had Hitler nog de hand geschud. Hoe klein is de wereld?” (Uit het tijdschrift Hollands Diep nr. 2).

Hoeveel handdrukken ben jij verwijdert van bijvoorbeeld President Bush, of koningin Beatrix?

Ik heb zelf bijvoorbeeld een keer de hand geschud van de minister-president en ben dus 1 handdruk verwijdert van de koningin, Nelson Mandela, de dalai lama en weet ik veel hoeveel invloedrijke mensen.

Dus hoe groot is jouw netwerk?

Bedenk je eens het sneeuwbal effect als je die handdrukken ook echt kunt benutten, bijvoorbeeld als je iets doet, iets zoekt of vraagt, het is zo de wereld rond. Het schijnt zo te zijn dat je in drie stappen minstens 20 miljoen mensen kunt bereiken (uit netwerken werkt van Rob van Eeden).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.