Eerste keer airsoft

Om kwart voor 6 op zaterdagochtend sta ik bij Jochem voor de deur om hem op te halen. We hebben nog een beste rit voor de boeg naar Ulicoten, tegen de Belgisch/Nederlandse grens aan waar we gaan airsoften in het “Dark Forrest”.
Het is voor ons beiden de eerste keer en dus maken we gebruik van de aanbieding van de ACN (Airsoft Club Nederland) in samenwerking met Critical Hit om deel te nemen aan een introductiedag.
Ruim voor 8 zijn we bij de boerderij waar we kunnen parkeren en ons kunnen inschrijven. We zijn een van de laatsten, er lopen al ruim 100 man rond.
We schrijven in en zoeken beiden onze squad op, een groep van 8 man. Jochem zit bij een blauw squad, ik bij de gele. Leuk 🙂 want we spelen dus tegenover elkaar.
Even later loop ik met mijn M16 VN van het merk G&P de schuur in en krijg mijn eerste tip, namelijk schaf een wapentas aan, je mag hem niet open en bloot vervoeren. Ik krijg 2 vuilniszakken aangereikt en verstop hem daar in.

Met een huifkar worden we naar het bos gereden. Eenmaal daar zoeken we een eigen tent op tussen alle andere tenten net buiten de spelzone. Er staat een verkoper van uitrusting en er is een wagen van de organisatie met huurkits e.d.
Daar hoor ik dat ik mijn eigen wapen eerst moet laten meten op snelheid. Het aantal FPS (feet per second) kent een maximum van 360. De meting laat zien dat mijn wapen 412 FPS schiet en ik mag daar niet het speelveld mee in. Bij de verkoper koop ik een lichtere veer om thuis later mee te knutselen.
Tegelijk haal ik bij de organisatie een leen-wapen, gelukkig had ik al voor een volledige huurkit betaald.

Dan is het zover. We zetten de veiligheidsbril op en mogen dan het speelveld in lopen. In het bos krijgen we een briefing en we lopen achter de commander aan naar onze commando post. Eenmaal daar krijgt de groepscommandant instructies voor onze groep en dan lopen we een stuk terug. Binnen 2 minuten hebben we contact met de blauwen en hoor ik om me heen mensen vallen om dekking te zoeken en het elektrische geluid van vurende airsoft wapens.
Ook hoor ik vrij snel aan beide kanten mensen roepen “Hit!”. Ten teken dat ze geraakt zijn en de eerste keer dat dat gebeurd nog door een “medic” mogen worden geholpen om weer door te spelen.
Al vrij snel word ik zelf ook geraakt. Op mijn been, maar toch geldt dat als een volledige hit. De tweede keer raak is overigens teruglopen naar de commandopost en wachten tot je weer wordt afgetikt om het speelveld in te gaan. Uiteindelijk verliezen we aan onze kant best wat terrein maar weten we ons te verschansen in een fort waar we stand houden. Anderen groepen krijgen daardoor de gelegenheid om door te stoten en het schijnt dat we overall gezien aan het winnen zijn.

‘s Middags spelen we enkele andere missies. Intussen heb ik door dat de meeste mensen vrij afwachtend zijn en aansturing zoeken die men bij defensie heel gewend is. Als 2 teammaten dan ook vast zitten met een brancard en onder vijandelijk vuur liggen begin ik dan ook de rol te vervullen van groepscommandant om de mannen daar weg te krijgen. Tot mijn grote vreugde lukt mijn krijgslist van afleiding ook nog en brengen we de brancard naar een veilige plek die we 15 minuten stand moeten houden.

Eind van de middag zit ik met Jochem drijfnat van het zweet na te kletsen onder het genot van veel water. Ik vond het een prachtige kennismaking en aangezien ik alle spullen, inclusief lidmaatschap heb ga ik dit veel vaker doen. Wel goed opletten, want ik voel nu al heel veel drang om allerlei mooie gadgets aan te gaan schaffen die heel slecht zijn voor mijn portemonnee 😉

One thought on “Eerste keer airsoft”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.