Kamperen

Met 3 juichende kinderen in de auto rij ik door het bosrijke landschap van Flevoland. Tomas, zijn twee nichtjes en ik.
Uit de speakers van de autoradio klinkt Eminem omdat Tomas dat zo gaaf vindt en daarna wisselen de top 50 hits zich af.
Met zijn vieren gaan we een nachtje kamperen. Ik had vooraf wel gezegd dat er niets te doen is. Dat wil zeggen, er is geen electra op de camping. Slechts 1 douche hokje en 1 wc hokje.
Wel is er een 2 kilometer lange hindernis baan direct naast de ene zijde van de camping. Aan de andere zijde is een vissloot en er precies midden tussen in, op het eerste veld, is een kampvuurplaats. Eigenlijk allemaal stoere dingen maar de nichtjes vonden het prachtig.
We hadden eerst boodschappen gedaan bij de AH en eenmaal op de camping zetten we gauw de twee tentjes op om daarna een graai te doen in de boodschappentas en te lunchen.
In de daarop volgende 24 uur zijn we optimaal bezig om op de hindernisbaan los te gaan, om vuur te maken en om te vissen. Van dat laatste moet ik nog even aangeven dat ik niet wist wat me gebeurde. Met 2 hengels vingen de kids om en om minstens 10 voorntjes elk. Inleggen, en hap! Op een gegeven moment ving mijn jongste nichtje ze zelfs zonder aas. Niet eenmaal, maar tweemaal!

Als ik ze de volgende dag weer moe thuis af lever, na een bliksembezoek aan restaurant de Gouden Bogen zijn ze moe maar voldaan. Hopelijk zullen ze deze trip nog lang herinneren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.