Vakantie Hongarije 2

Het is 3 uur in de nacht. Ik heb net de 2 blikken halve liter bier met flierbessenbloesemsiroop achter me gelaten in het kleine houten wc hokje achter me.
Buiten kijk ik omhoog en zie de prachtige sterrenhemel boven me. Vanuit een ooghoek zie ik een vallende ster. Aan de overkant van het dal hoor ik herten brullen en ik besef me dat ik dit soort momenten te weinig beleef in mijn leven. Het buitenzijde voelt heerlijk. Dan loop ik de twintig passen terug naar de Yurt die we twee weken huren en ga weer naast Frea in bed liggen.
Het verblijf op camping Dutchhill in Hongarije doet me goed. Na het ontbijt dat Carla, Esmee en de zomerhulp Pim uit serveren volgt steevast een rondje ochtend gymnastiek en dan begint de dag pas echt. We hebben enkele van de talloze zwembaden en spa’s in de omgeving bezocht als ook een paar markten, een kasteelruine, het prachtige lokale vismeer en diverse dorpen en stadjes. Ook het Balatonmeer dat een kleine twintig minuten van de camping vandaan ligt hebben we enkele malen bezocht, net zoals we te voet de bossen rondom de camping hebben verkend.
Het is een lekkere, ongedwongen uitrust vakantie.
De avonden besteden we nagenoeg telkens in de kroeg die de 15 plaatsen tellende camping rijk is. We wachten dan tot de jongens slapen en wandelen dan langs het druivenveld naar beneden om met de gastvrije eigenaresse en de andere gasten wat te drinken en te kletsen. Met regelmaat worden er ook nog spelletjes gespeeld, schaak en backgammon. Tussen 23.00 en 00.00 uur is het dan bedtijd om de volgende dag min of meer opnieuw hetzelfde te beleven. Dit is prima twee weken vol te houden, maar dan is het weer hoog tijd om de 1300 kilometer naar huis te rijden. Ons eigen leven gaat weer door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.