De stroomweddenschap – uitslag

Ruim een jaar geleden sloot ik een stroomweddenschap af met een collega.
Zie ook mijn blog 7 oktober 2016: http://www.deruijter.org/?p=2022

Gisteren logden we tegelijkertijd in bij onze energie leverancier en rekenden het recente jaarverbruik uit.
De conclusie was dat op 6 kWh na we beiden evenveel verbruikt hadden en we konden elkaar dan ook feliciteren omdat we er allebei in geslaagd waren om 300 kWh te besparen het afgelopen jaar. Er werd dan ook geen fles whiskey gekocht, maar wel een afspraak gemaakt om samen een biertje op het succes te gaan drinken.
Het leukste vind ik nog dat de 300 kWh een besparing is van 55 euro per jaar, waar de belastingdienst maar liefst 39 euro van zou ontvangen (en de Nuon dus maar 16). Vooral de 39 euro minder belasting betalen is me een waar genoegen omdat ik niet vaak genoeg mijn onvrede kan uiten over een belastingtarief van ruim 250% op energie (ja, u leest het goed, je betaalt ruim twee-en-een-half keer hetzelfde bedrag aan belasting als wat je per kWh aan de Nuon betaalt).
Betreffende dat belastingtarief krijg je overigens wel een deel terug omdat het een zgn. primaire levensbehoefte betreft, echter dat is natuurlijk niet zo veel als je betaalt. Ze zijn bij de belastingdienst natuurlijk ook niet gek. Bij het nalopen van mijn afgelopen 2 jaarrekeningen bleek echter dat de Nuon dat bedrag vergeten was om van mijn facturen af te trekken. En dat gaat om 373 euro per jaar. Die verwacht ik dan ook eerdaags terug gestort te krijgen.
Bij het schrijven van deze blog bel ik dan ook gelijk even met de klantenservice en krijg ik bevestigt dat 6 december ruim 750 eu onze kant op gaat komen. Heel fijn 🙂 het zal vast wel weer op gaan aan een onverwachte reparatie aan de auto, een verkeersboete of een nieuwe winterjas voor de jongens, maar het is van harte welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.