Vijf jaar

Zaterdagmiddag. Als de bel van de voordeur klinkt springt hij van de bank en rent naar de voordeur. Hij ziet zijn eerste vriendje van de zes genodigden en als om de hoek vriendje nummer twee ook aan komt lopen rent hij juichend terug naar de bank om met een soort van schroefsalto te landen. Daarna wordt de vering van de bank tot het uiterste getest door zijn op- en neer gespring. Want hij is jarig en viert vandaag zijn feestje voor zijn vijfde verjaardag!

De ouders die hun kinderen achter laten blijven enkele minuten hangen voor een heel korte nadere kennismaking en dan zijn Frea en ik alleen met zes “vreemde” kleuters en onze eigen twee jongens.
De eerste begint gelijk te huilen dat hij het een beetje eng vindt, maar ik weet hem heel snel te troosten door aan iedereen te vragen of ze wel eens in Ballorig geweest zijn en of het daar stom of leuk was. Het gejuich dat het daar heel erg leuk is doet hem weer lachen. Snel zet ik de kinderen aan tafel en leidt ze verder af met een cupcake en limonade en dan is het tijd om naar het eerder genoemde Ballorig te rijden.

Het meest relaxte kinderfeestje dat we in 8 jaar tijd hebben mee gemaakt. Frea en ik zitten aan de picknick tafel en de kids waaieren uit. Slechts eenmaal komt er eentje huilerig aangelopen dat er iemand op haar voet had gestaan. Meer schrik dan wat anders. Frea maakt foto’s en stuurt ze rond in de groepsapp met de ouders. Ik denk terug aan mijn eigen jeugd waarin mijn vader dan wel eens zijn analoge spiegelreflex camera mee had en we pas twee seizoenen later de foto’s terug zagen omdat het rolletje simpelweg nog niet vol was. Toen bestonden indoor-speeltuinen trouwens ook nog niet volgens mij, maar dat is weer een ander verhaal.
Na de uitgeserveerde patat, pannenkoeken of poffertjes zetten we het stel weer in de auto’s en brengen we ze thuis.
Jammer genoeg reden we daarbij nog wel een scheur in de bumper van een buurman, maar toch mag dat de feestvreugde van de dag niet temperen.
En anders van de volgende dag, want zondag vieren we nog eens Seb zijn verjaardag, maar dan met de familie.
Hij was echt jarig!

Met speciale dank aan:
Doutze
Eline
Marit
Hidde
Jonathan
Shannon
Tomas
Seb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.