Sport

Ik tuur door het raam naar binnen de zaal in.
Daar staan ze allemaal op een rij. De kickboksers.
Twee aan twee per zak. Eén houdt de zak tegen terwijl de ander er tegen aan slaat. Tussendoor loopt Irma, de trainster. Met luide stem telt ze telkens tot 10 en bij elke tel halen de sporters hard uit richting de zak.
Ik scan de gezichten van de mannen, vrouwen, jongens en meiden die opgesteld staan in de zaal. Dan zie ik Frea ertussen staan. Met felle uithalen ramt ze in op de bokszak. Ik kijk naar haar en ben blij dat ik het niet ben op wie ze staat in te beuken. De klappen zullen al moeilijk te pareren zijn, maar na 3 klappen geeft ze ook nog een trap. Als de bokszak een mens was geweest zou de persoon nu dubbelgeslagen liggen omdat op die hoogte waarschijnlijk zijn nieren zaten.
Dan heeft Irma tot 10 geteld en Frea kijkt naar waar ik sta. Alsof ze wist dat ik naar haar keek. Ze glimlacht naar me en ik grijns terug. Ik ben trots op haar.
Het is nu de tweede keer dat ze in het kickboks team van Bob Schreiber les heeft en na de les schrijft ze zich definitief in. Als we samen naar de auto lopen na afloop van haar les neem ik me voor om voorlopig even geen ruzie met haar te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.