Rustig aan

In 2009 ga ik proberen om in het weekend minder afspraken te maken waardoor ik wat meer de tijd kan nemen om mijn eigen gang te gaan. Vandaag is een goed begin. Frea is naar motorrijles en de IKEA waardoor ik lekker thuis mijn ding kan doen.
Mijn dag begon met uitslapen en wat administratie. Sinds ik tot 2 keer geskimmed ben ik wil ik echt elke 2 weken mijn saldo checken om te kijken of er geen rare dingen gebeurd zijn. Vervolgens heb ik de kapper gebeld waar ik om 1 uur terecht kon. Mooi, want ik ben echt al 5 weken niet meer geweest en naar mijn gevoel heb ik een model met haar wat niet zou misstaan eind jaren 70.
Dan is het tijd om de krant eens door te nemen. We hebben een abonnement op de zaterdag editie van de Volkskrant en ik lees altijd graag de achtergrondverhalen over nieuwskwesties. Informatie die je niet krijgt als je de gratis dagbladen leest die op het station worden uitgedeeld.
Een foto van een diep ingezoomd schilderij trekt mijn aandacht en ik lees het bijbehorende artikel. Een Spaans museum heeft van 14 schilderijen duizenden hoog-resolutie foto’s gemaakt zodat je via internet tot in zeer klein detail de schilderijen van dichtbij kunt zien. De foto in de krant is er een van een tranend oog en ik word getroffen door de perfectie van het realisme. Dan lees ik aan het eind van het artikel dat het rijksmuseum dat ook al lang heeft. Ik start de Apple op en surf even naar Amsterdam. Daar vind ik inderdaad iets van een widget, maar lang niet zo gedetailleerd als het museum in Spanje waar je echt oog in oog met de oude meesters komt te staan.
Zie het verschil.

Het rijksmusem:

www.museadelprado.es in samenwerking met Google Maps:


http://maps.google.nl/maps/mpl?moduleurl=http://pradomuseum.googlecode.com/svn/trunk/themasterpieces.xml&utm_campaign=nl&utm_medium=lp&utm_source=nl-lp-emea-nl-gns-mp&utm_term=prado

One thought on “Rustig aan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.