Spotify

Een relatief nieuwe dienst waar een hoop vrienden al een tijdje gebruik van maken is Spotify. Via hun accounts heb ik de mogelijkheden al eens bekeken en ik vind het briljant. De gedachte is vrij eenvoudig: voor een klein bedrag aan abonnementsgeld kun je onbeperkt muziek luisteren. Niet zoals op de radio, maar je kunt gewoon zelf playlists samenstellen en delen met je vrienden. Ben je dus fan van Elvis en Eminem of hou je van gezellige Hollandse hits? Het kan allemaal want het is er allemaal te vinden. Geen eigen collectie met muziek meer die driekwart van je harddisk opslokt want alles is tegen dat kleine bedrag onbeperkt toegankelijk.

Via de website van Spotify meld je je aan. Vervolgens download je de player. Je logt in en als je er voor kiest om bijvoorbeeld via Facebook je vrienden toe te laten dan heb je gelijk 30 man die ook Spotify gebruiken. Op je gemak kun je dan door hun favoriete muziek heen bladeren en als je een leuke playlist ziet kun je je daar met 1 druk op de knop voor aanmelden.
Zo heb ik zelf gelijk een BBQ-muziek-mix in mijn lijst staan en kwam ik ergens 1001 hits die je gehoord moet hebben tegen.
Deze heb ik gevonden via Google. De link daaronder was trouwens 10.001 hits die je gehoord moet hebben. Er is dus altijd baas boven baas. Het zal mij benieuwen of mijn bijdrage gaat worden: 100.001 hits die je gehoord moet hebben…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.